Επίθεση Κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για οικονομία, δικαιοσύνη, Πολάκη, Καμμένο

13:01 3/7/2017 - Πηγή: BankWars

Η κυβέρνηση σπεύδει να πανηγυρίσει εκεί που δεν υπάρχουν νίκες, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία.

« Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε θέσει στόχο να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος

και να μπει η χώρα στο QE.

Τέταρτο βήμα ήταν η οικονομία να καταγράψει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2017 και το πέμπτο βήμα ήταν να είμαστε σε θέση να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πλεονασμάτων από το 3,5% του ΑΕΠ το 2018, στο 2,5% το 2019.

«Δικοί σας οι στόχοι δική σας η αποτυχία», τόνισε. Δεκαέξι μήνες καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης ενώ πάρθηκαν μέτρα 5,1 δισ. ευρώ.

Για το χρέος δεν εξασφαλίστηκε καμία απολύτως συγκεκριμένη δέσμευση. Επαναλήφθησαν οι δεσμεύσεις του 2012 και υπάρχουν ψιλά γράμματα που προκαλούν ανησυχία: οι ρυθμίσεις τελούν υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης του προγράμματος, ενώ η επέκταση των λήξεων αφορά μόνο τα χρήματα του β’ προγράμματος. Τέλος δεν υπάρχει συζήτηση για μείωση επιτοκίων αλλά μόνο για ανακεφαλαιοποίηση τόκων.

Αναφορικά με τη ρήτρα ανάπτυξης είπε ότι αυτό διαβάζεται και ανάποδα: αν έχουμε μεγάλη ανάπτυξη τότε τα μέτρα στο χρέος θα μειώνονται. Ετσι η ρήτρα ανάπτυξης δεν θα πηγαίνει στη χώρα, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είστε ο τελευταίος που μπορεί να κάνει υποδείξεις στη ΝΔ για το πώς θα ασκεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό.

Η συμφωνία φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια μετά από αυτή την κυβέρνηση.

Για τον Πάνο Καμμένο, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε: Προφανώς ταυτίζεστε μαζί του και στην ασχήμια της δημόσιας εικόνας που εκπέμπει είπε και όπως κατήγγειλε ο πρωθυπουργός ταυτίζεται μαζί του. Τόνισε πως η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο τη δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή.
Σας είχε ενημερώσει ο Π. Καμμένος για την επαφή του με τον ισοβίτη; ρώτησε τον πρωθυπουργό. Εχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, τόνισε.

Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο για πιέσεις στη δικαιοσύνη, δημόσια με πρωταγωνιστή τον Π. Πολάκη. Είναι θεσμικά χυδαίος. Είναι πολιτική σας απόφαση να καλύψετε τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, είπε. Οι αναρτήσεις του είναι τόσο γραφικές που θα μπορούσαν να αποδοθούν στον καύσωνα αλλά οι επιθέσεις στη δικαιοσύνη είναι πολύ σοβαρές. «Οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα».

«Μας κάνατε επιθέσεις και λέγατε ότι θα φέρνατε την κάθαρση και θα εισπράττατε 3 δισ. σε έξι μήνες, αλλά εισπράξατε κάτω από 100 εκατ. ευρώ σε 30 μήνες. Από τη λίστα Μπόργιανς έχετε εισπράξει μόλις 147 χιλιάδες ευρώ. Είστε ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Θα λογοδοτήσετε για τις παραπάνω συμπεριφορές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν περάσει στα σχόλιά του για τη συμφωνία του Eurogroup», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα