Επίθεση αγάπης από Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα ανακάμπτει – Εκτελείται ο προϋπολογισμός – Ανάπτυξη το 2014

14:25 9/7/2013 - Πηγή: BankWars

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα εξέρχεται σταδιακά από την κρίση, καθώς ο προϋπολογισμός εκτελείται πολύ ικανοποιητικά, η οικονομία ανακάμπτει και υπάρχουν προσδοκίες για ανάπτυξη το 2014, εξέφρασε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γ. Ντάισελμπλουμ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος

του Εurogroup τόνισε ότι πρόκειται για εντυπωσιακή ανάκαμψη αλλά παράλληλα όπως είπε θα απαιτηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ , οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι δύσκολες και απαιτητικές αλλά απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και για να καταστεί πιο ανταγωνιστική η Ελλάδα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με διαρθρωτικούς όρους.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε:

ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΜΑΣ

Σε συμφωνία για τμηματική εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωσή του το Eurogroup εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και την τρόικας σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ενώ εκφράζει επίσης την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι έλληνες πολίτες.

Όπως σημειώνει, σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και η Ελλάδα έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο στην εφαρμογή φορολογικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αν και σε ορισμένες περιπτώσεις η πρόοδος αυτή πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς.

Ακόμη ζητεί από τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να τηρούν τις δεσμεύσεις τους για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, τονίζει πως έχουν ήδη οδηγήσει σε αξιόλογη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ωστόσο το Eurogroup παρατηρεί πως χρειάζεται επιπλέον δουλειά τις επόμενες εβδομάδες ώστε να εφαρμοστούν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται για την επόμενη εκταμίευση.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρεται στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης έτσι ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότατα του δημόσιου τομέα και παράλληλα να συρρικνωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα