Επιθεωρητές της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

08:31 1/7/2017 - Πηγή: BankWars

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιθεωρήσει τις ελληνικές τράπεζες αυτό το εξάμηνο, για να αξιολογήσει την πρόοδό τους στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων («κόκκινων») δανείων, δήλωσε την Παρασκευή η διευθύντρια της ΕΚΤ, Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ.

«Η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει αποστολές επί

τόπου στις ελληνικές τράπεζες κατά το δεύτερο μισό του 2017, μια περίοδο κατά την οποία τα κύρια επιχειρησιακά μέτρα για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων…θα πρέπει να έχουν ήδη εφαρμοστεί» ανέφερε η Λαουτενσλέγκερ σε επιστολή της στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το Reuters.

Η Λαουτενσλέγκερ απαντούσε σε ένα αίτημα του ΔΝΤ για πληροφόρηση σχετικά με τη δουλειά της ΕΚΤ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός πιθανού προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΤτΕ για τη νομισματική πολιτική της περιόδου 2016-2017, η αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι η σοβαρότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η ελληνική οικονομία.

Οι τράπεζες, πέρα από τους ηλεκτρονιοκούς πλειστηριασμούς, σχεδιάζουν, πριν πουλήσουν καταναλωτικά δάνεια σε ξένα funds, θα παρέχουν μια τελευταία ευκαιρία σε δανειολήπτες να διευθετήσουν τα χρέη τους με γενναία «κουρέματα», μέχρι και το 95%. Και αυτό, γιατί τα funds, για τα συγκεκριμένα δάνεια, δεν δίνουν πάνω από 5%…Το θέμα αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες και εφόσον προχωρήσει, θα αφορά κυρίως εκείνους που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία πέρα από ένα σπίτι και πολύ χαμηλά εισοδήματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα