Επιστρέφουν στην Ευρώπη τα αμερικανικά funds – Που βλέπουν ευκαιρίες

Οι αμερικανοί επενδυτές αυξάνουν από την αρχή του 2014 τα στοιχήματά τους στις ευρωπαϊκές μετοχές, λόγω της βελτίωσης των προοπτικών της ευρωπαϊκής οικονομίας και των μειωμένων επιτοκίων.

Σύμφωνα με την WSJ, μετά από ένα εκρηκτικό 2013, το ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές μετοχές έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με fund managers.

Οι επενδυτές έχουν τοποθετήσει 24,3 δισ. δολάρια σε ευρωπαϊκά equity funds

από την αρχή του έτους μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της EPFR Global, ενώ στα αμερικανικά stock funds είδαν εκροές ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Σε ότι αφορά τα ETFs, τα τρία από τα τέσσερα κορυφαία funds που τοποθετούνται σε μετοχές, σε όρους εισροών το 2014, είναι τα Vanguard FTSE Europe, iShares MSCI EMU και Vanguard FTSE Developed Markets ETFs – τα οποία έχουν μεγάλη έκθεση στην Ευρώπη. Τα τρία αυτά funds είδαν συνδυαστικά νέο χρήμα ύψους 4,23 δισ. δολαρίων, ενώ οι εκροές από τα μεγαλύτερα αμερικανικά μετοχικά ETFs ανήλθαν σε 19,1 δισ. δολάρια.

Το ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης από τη Γαλλία μέχρι την Ολλανδία, ενώ άλλοι επενδυτές που ψάχνουν για ευκαιρίες επικεντρώνονται σε όπως η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι αγορές των οποίων δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης του 2011.

Original article: Επιστρέφουν στην Ευρώπη τα αμερικανικά funds – Που βλέπουν ευκαιρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα