ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 8% τα stress test

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου έχει ορισθεί το ραντεβού του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου με τους Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ που θα κρίνει το ύψος των κεφαλαιακών απαιτήσεων των τραπεζών.

Με βάση το βασικό σενάριο το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank

και Eurobank ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 2,5 δισ. ευρώ αφορούν τις ανάγκες κεφαλαίων της Eurobank, 2 δισ. ευρώ για την Εθνική και περίπου 500 εκατ ευρώ για την τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με το Euro2day, η τρόικα συμφώνησε στο αίτημα της ελληνικής πλευράς τα stress tests, που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος βασιζόμενη τα ευρήματα της Blackrock, να γίνουν με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 8% και όχι στο 9%.

Αντίθετα, οι τροικανοί δεν έκαναν αποδεκτό το δεύτερο αίτημα της ελληνικής πλευράς για αναγνώριση είτε το 50%, είτε του συνόλου του αναβαλλόμενου φόρου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αναβαλλόμενος φόρος θα αναγνωρισθεί κατά 20%, ποσοστό με το οποίο έχουν συνταχθεί ήδη τα business plans των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 8% τα stress test.

Keywords
Τυχαία Θέματα