ΕΠΕΝΔΥΣΗ MIG- ΥΓΕΙΑ: Εγκαίνια στο πρώτο υβριδικό χειρουργείο της χώρας

Το πρώτο υβριδικό χειρουργείο της χώρας, επένδυσης δύο εκατομμυρίων ευρώ, εγκαινιάστηκε την Κυριακή στο Θεραπευτήριο «Υγεία» από τον υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο, παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δημάρχου Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη.

Η συγκεκριμένη υβριδική χειρουργική αίθουσα 87 τ.μ., αποτελεί την πιο σύγχρονα εξοπλισμένη, από τις 20 υβριδικές χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούν παγκοσμίως. Από αυτές οι 10 βρίσκονται στην Ευρώπη. Στην αίθουσα αυτή, μπορούν να διενεργούνται στον ίδιο ασθενή ταυτόχρονα

ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις, αλλά και ελάχιστα επεμβατικές.

 

Ο υπουργός Υγείας για την επένδυση και για το ν/σ περί Τουρισμού Υγείας

 

Ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε  ότι αυτή η ιατρική πρωτοπορία προέρχεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία και πραγματοποιείται μέσα στη δίνη της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και παρατεταμένης ύφεσης.

Υποστηρίζοντας ότι η αναγέννηση του τομέα της Υγείας προϋποθέτει μεταξύ άλλων τη συνεργασία και σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, τόνισε ότι η απαλλαγή της οικονομίας και της κοινωνίας από τα δεσμά της κρατικοδίαιτης γραφειοκρατίας, της δημαγωγίας και της μεταπολιτευτικής παθογένειας οδηγεί στην απελευθέρωση των αστείρευτων ηθικών, επιστημονικών και επιχειρηματικών δυνάμεων του Ελληνισμού.

Ο κ. Λυκουρέντζος εστίασε στον Τουρισμό Υγείας και τον αναμενόμενο νομοσχέδιο από τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας, σημειώνοντας πως το Υπουργείο Υγείας εργάζεται για τον παραγωγικό επαναπροσανατολισμό της χώρας. Και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στην δυναμική ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, πρόκειται να πρωτοστατήσει το Θεραπευτήριο Υγεία, το οποίο μάλιστα ήδη διαθέτει διεθνή πιστοποίηση για την παροχή υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας.

Ο  Α. Βγενόπουλος

Ο πρόεδρος της MIG και του Ομίλου Υγεία Ανδρέας Βγενόπουλος, σημείωσε πως «το Υγεία, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι από τους πιο άξιους πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ελλάδας και παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η προσπάθεια αυτή δείχνει ότι συνεχίζουμε το επενδυτικό πρόγραμμά μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και τις θέσεις εργασίας. Ο όμιλος Υγεία, χάρη στις σημαντικές επενδύσεις των τελευταίων ετών περιλαμβάνεται στα κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και αυτός είναι ο κύριος λόγος που παρά την κρίση, έχουμε αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 3%. Μαζί με τους εργαζόμενους, το νοσηλευτικό και ιατρικό δυναμικό, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια. Τα νοσοκομεία του Ομίλου αποτελούν υπόδειγμα ελληνικής εταιρίας που στέκεται με επιτυχία στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Αυτόν τον δρόμο της ευρωπαϊκής αγοράς, ακολουθούμε με τις επενδύσεις σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, αλλά και ευαισθησία για τον άνθρωπο και την κοινωνία».

-          Ο διευθυντής της Α΄ αγγειοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Υγε

Keywords
Τυχαία Θέματα