Και οι Βαυαροί (CSU) συμφωνούν για παράταση στην Ελλάδα

Όλα δείχνουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ έχει πάρει τις αποφάσεις της, ότι θα πληρώσει για το ευρώ. Σε αντάλλαγμα όμως, θέλει επαρκείς διαβεβαιώσεις ώστε να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι θα είναι η τελευταία φορά.

Στο μεταξύ, στροφή έχουμε από τις παλαιότερες θέσεις τους και των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών. «Βασική αρχή για τους Χριστιανοκοινωνιστές είναι ότι η βοήθεια μπορεί να δοθεί μόνο υπό όρους. Και οι όροι είναι η εξοικονόμηση και οι μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα

έχει σημειώσει πρόοδο και πρέπει να δείξουμε σεβασμό στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού”, τονίζει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην “Bild am Sonntag”. Αφήνει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να συναινέσει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα.

                                                    

…Τα καλά και συμφέροντα …

Ερωτηθείς ο κ. Ζεεχόφερ τι τον έκανε να αλλάξει στάση από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ακόμη αντιτίθετο σε μια επιμήκυνση το ελληνικού προγράμματος, σημειώνει: “Η οικονομική κατάσταση δυστυχώς άλλαξε από το καλοκαίρι. Έχουμε να κάνουμε με μια αισθητή επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας. Η Βαυαρία είναι ένα κρατίδιο ιδιαίτερα προσανατολισμένο στις εξαγωγές και πρέπει ως επικεφαλής της κυβέρνησης να προσέξω να παραμείνουν ασφαλείς οι θέσεις εργασίας μας” και προσθέτει ότι “πρέπει να σταθμίσουμε, εάν η εναλλακτική σε μια χρονική επιμήκυνση για τους Έλληνες δεν θα κόστιζε περισσότερα χρήματα, π.χ. μέσω μιας αλματώδους αύξησης της ανεργίας και σε μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα