ΕΟΠΥΥ: Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που παίρνουν ακριβά φάρμακα

Επιτέλους, μια απόφαση που ανακουφίζει χιλιάδες Έλληνες. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην απαιτείται η παρουσία των ασθενών στα φαρμακεία του Οργανισμού όταν πρόκειται να λάβουν νοσοκομειακά σκευάσματα, εφόσον πάσχουν από σοβαρότατες παθήσεις και χρειάζεται να λαμβάνουν τη θεραπεία τους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων

Με απόφαση

που εξέδωσε, προβλέπεται η δυνατότητα να προσκομίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από υπάλληλο των δημόσιων νοσοκομείων, σε συμφωνημένες ημέρες και ώρες, όλα τα σχετικά παραστατικά (συνταγές, γνωματεύσεις, φωτοτυπίες των βιβλιαρίων υγείας) παράλληλα με εξουσιοδοτήσεις ασφαλισμένων, προκειμένου να γίνεται ομαδική εκτέλεση των συνταγών, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

«Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η καλύτερη διακίνηση των φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία» σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί ότι η εκτέλεση συνταγών κρατικών νοσοκομείων με φάρμακα νοσοκομειακής μόνο χρήσης, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης του νοσοκομείου και δήλωση στέρησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων επί της συνταγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα