Έντα Κένι: Η Ελλάδα να παραδειγματιστεί από την Ιρλανδία

15:22 4/3/2015 - Πηγή: BankWars

Να αντλήσει μαθήματα από την ιστορία της Ιρλανδίας, παρότρυνε την ελληνική κυβέρνηση ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Έντα Κένι, καθώς η ιρλανδική οικονομία ήταν μία από τις οικονομίες που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα από τη διεθνή κρίση του 2008 και μπήκε και η ίδια σε μνημόνιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο CNBC, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας σημείωσε ότι «για την Ελλάδα,

η Ιρλανδία θα μπορούσε να είναι ένα μάθημα», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και χώρο και η Ευρώπη δίνει στην Ελλάδα αυτό το χώρο και το χρόνο»

Η ιρλανδική οικονομία, όμως, κατόρθωσε να ξεπεράσει την κρίση, με τον Kenny, καθώς δεν ακολούθησε απλώς τους κανόνες που της τέθηκαν, εξηγώντας ότι«υπό μία έννοια χτίσαμε μια σχέση με την τρόικα και εμείς είχαμε πραγματικά καλύτερες προτάσεις από ό, τι οι ίδιοι μας έκαναν…κάναμε πρόοδο».

Τώρα, συνέχισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, η Ιρλανδία είναι «σε θέση να αγοράζει δάνεια από το ΔΝΤ και να δανείζει στις διεθνείς αγορές σε ιστορικά χαμηλά επιτόκια».

Όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, σε αντίθεση με την Ιρλανδία, η Ελλάδα έχει πιο τεταμένες σχέσεις με την τρόικα και θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της την «εποικοδομητική αλληλεπίδραση» που είχε η Ιρλανδία με την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα