Die Welt: Ο Βαρουφάκης να αφήσει τα κανάλια και να πιάσει… δουλειά

13:16 4/3/2015 - Πηγή: BankWars

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «η ταπεινοφροσύνη δεν ανήκει στα χαρακτηριστικά του Βαρουφάκη».

Στο σημερινό -καυστικό- δημοσίευμα, το οποίο τιτλοφορείται «Ο Βαρουφάκης πρέπει να παρουσιάσει έργο», ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «αρέσκεται στην αντιπαράθεση και μιλάει πολύ –μεταξύ άλλων και επειδή πιστεύει ότι γνωρίζει πολλά πράγματα καλύτερα».

και ότι η στάση του έναντι των συναδέλφων του στο Γιούρογκρουπ «προκαλεί εκνευρισμό».

Τον συμβουλεύει, επίσης, «να σταματήσει να δίνει διαρκώς συνεντεύξεις, παίζοντας το ρόλο του επιστάτη των ευρωπαίων εταίρων. Αντ’ αυτού πρέπει να παρουσιάσει αυτά για τα οποία είναι υπεύθυνος: αριθμούς, γεγονότα, μεταρρυθμιστικές προτάσεις”.

“Ο Βαρουφάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι πλέον ο διάσημος καθηγητής ενός πανεπιστημίου αλλά ένας πολιτικός με βαρύ φορτίο», αναφέρει με μια δόση ειρωνείας η γερμανική εφημερίδα.

Η εφημερίδα του Βερολίνου επισημαίνει, επίσης, «οι χρηματαγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις της Ελλάδας».

«Παρά τη συμφωνία με τους εταίρους, περισσότερα από ένα στα τρία χρηματιστηριακά στελέχη αναμένουν ένα Grexit. Η διάσπαση της ευρωζώνης είναι πιθανότερη. (…) Η εκτίμηση ότι τουλάχιστον μία χώρα θα εγκαταλείψει τους επόμενους 12 μήνες το ευρώ εκτοξεύθηκε από 24% σε 38%».

Keywords
Τυχαία Θέματα