ΕΛΛΑΔΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ Η Κ.ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ Ο Π.ΤΟΜΣΕΝ – ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΔΝΤ

22:42 4/4/2016 - Πηγή: BankWars

Η Ελλάδα, η αξιολόγηση και το ελληνικό χρέος, στην ατζέντα της προγραμματισμένης για την Τρίτη συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Α.Μέρκελ και της διευθύντριας του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ στο Βερολίνο.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, το πιθανότερο, θα συνοδεύεται από τον Πόλ Τόμσεν, που αποτέλεσε τον έναν εκ των δύο πρωταγωνιστών

του διαλόγου που διέρρευσε στο Wikileaks.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον Μ.Ιγνατίου, η ατμόσφαιρα για την χώρα μας είναι βαριά μέσα στους κύκλους του ΔΝΤ και όλοι στέκονται στο σκληρό περιεχόμενο της επιστολής της επικεφαλής του ΔΝΤ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η κυρία Λαγκάρντ φέρεται πολύ θυμωμένη με τον Αλέξη Τσίπρα και δεν το κρύβει καθόλου στους συνομιλητές της στην έδρα του ΔΝΤ .

Κύκλοι του ΔΝΤ λένε ότι η κυρία Λανγκάρντ είναι πολύ ενοχλημένη καθώς δεν είναι πρώτη φορά που η Αθήνα στόχευσε τους ανθρώπους της. Και αυτή την φορά είναι πολύ θυμωμένη γιατί έγινε προσπάθεια να εκτεθούν ανώτερα στελέχη του ΔΝΤ με τις υποκλοπές που αποκαλύφθηκαν, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την αναφορά στον κύριο Τόμσεν και το «πιστωτικό γεγονός» που αναφέρονται στα έγγραφα.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Επισήμωςτο Βερολίνο “καλύπτει” το Ταμείο με τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ, να δηλώνει: “Για εμάς δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται υποκλοπές εμπιστευτικών συνομιλιών και κατόπιν να δημοσιεύεται το περιεχόμενό τους. Για εμάς αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν”.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η Γερμανία δεν έχει αλλάξει τη στάση της και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παραμονής του Ταμείου στο πρόγραμμα και έκανε λόγο για άκομψη προσπάθεια της Αθήνας να δημιουργήσει κλίμα διχασμού μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου.

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε επικοινωνία απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου κατά τη συζήτηση με τον κ. Ολάντ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης αλλά και της πιστής τήρησης όσων έχουν συμφωνηθεί στις 12 Ιουλίου 2015.

Η συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο επικεντρώθηκε τόσο στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο όσο και στην προσφυγική κρίση, αλλά και την ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή και η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης “σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου”, ενώ “όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος”.

Και τώρα…στα χέρια της Α.Μέρκελ! – Το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού και η γερμανική παρέμβαση

Keywords
Τυχαία Θέματα