ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Νεκροί και οι 116 επιβάτες του αεροσκάφους της Air Algerie – Ατύχημα ή τρομοκρατική ενέργεια;

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie. Από το ατύχημα δεν επέζησε κανείς, ενώ οι γαλλικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας.

Το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για συντριβή λόγω των άσχημων καιρικών, ωστόσο οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προς το παρόν δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Η Air France ανακοίνωσε ότι τα αεροπλάνα της δεν θα εκτελούν δρομολόγια

πάνω από την περιοχή, στο Βόρειο Μάλι, καθώς εκεί δραστηριοποιούνται τζιχαντιστές αντάρτες.

Ολάντ: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα

Δεν υπάρχει “κανένας επιζών” στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη χθες, Πέμπτη, στο βόρειο Μαλί, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διευκρινίζοντας πως βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, το μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο, στο βόρειο Μαλί, από τους Γάλλους στρατιωτικούς που έχουν αποκλείσει τη ζώνη.

Το αεροπλάνο της Air Algerie συνετρίβη χθες, Πέμπτη, το πρωί με 116 επιβαίνοντες, περίπου 50 από τους οποίους ήταν Γάλλοι, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι.

“Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σε ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα, αυτά θα έρθουν. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι΄ αυτό που συνέβη”, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Το ισπανικό πλήρωμα του αεροπλάνου είχε στείλει σήμα ότι αλλάζει πορεία “εξαιτίας ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών”, είχε δηλώσει χθες ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Παγκόσμιο σοκ για τη νέα αεροπορική τραγωδία. Το αεροσκάφος της Air Algerie με τους 116 επιβαίνοντες που χάθηκε εν πτήση, συνετρίβη στο Μάλι.

H αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι έχασε την επαφή με ένα αεροσκάφος της, σχεδόν μία ώρα έπειτα από την απογείωσή του από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική.

Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές Αρχές με το αγνοούμενο αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, το οποίο μετέφερε 119 ανθρώπους από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, ήταν τη 01:55 (ώρα Γκρίνουιτς, 04:55 ώρα Ελλάδας) ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο του Μαλί, σύμφωνα με Αλγερινό αξιωματούχο.

Το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από το Μάλι, με 110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος. Η πλειοψηφία των επιβατών είναι Γάλλοι.

Στο σημείο που χάθηκε το αεροσκάφος επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ζήτησαν από τον πιλότο να αλλάξει πορεία.

Λίγες ημέρες μετά τη κατάρριψη του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, η οποία οδήγησε στον θάνατο και τους 289 επιβάτες και τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση του άλλου μαλαισιανού αεροσκάφους, η είδηση για την πτήση της Air Algerie ξυπνά φόβους που όλοι εύχονται να μην επιβεβαιωθούν…

Keywords
Τυχαία Θέματα