ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Τα παραμύθια και η νίκη της …Κοκκινοσκουφίτσας

Σε εννέα ημέρες από σήμερα η Ελλάδα θα έχει, κατά πάσα πιθανότητα, νέα από όλες τις απόψεις κυβέρνηση.

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, τις οποίες οι περισσότεροι από τους Έλληνες δεν ήθελαν, αλλά μας προέκυψαν από την επιμονή δύο κομμάτων στη μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, που το πιθανότερο, θα βρίσκονται εκτός νέας Βουλής! Μιλάμε για τους ΑΝΕΛ του Π.Καμμένου, που ενώ

είναι καρα-δεξιοί αποφάσισαν να το παίξουν… αριστερά εξτρέμ και για τη ΔΗΜΑΡ του κυρ Φώτη του λεβέντη, που ενώ δεν βρίσκει ούτε τη…δική του ψήφο στην κάλπη, ήθελε σώνει και καλά να κάνει αυτός κουμάντο, θέτοντας και όρους(!) στον Α.Σαμαρά και τον Α.Τσίπρα.

Προεκλογική περίοδος και τα παραμύθια έχουν πέραση. Παραμύθια ελληνικά, παραμύθια ευρωπαικά, παραμύθια αμερικάνικα για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες.

Παραμύθι πρώτο, γερμανικό: Η έλευση της δραχμής με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεχίσει ακριβώς την πολιτική που ακολούθησε μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση. (Αν είναι δυνατόν, κοτζάμ Γερμανία να βασίζει την πολιτική της στην ευρωζώνη στο αν θα υλοποιηθεί ή όχι το περίφημο e-mail του Γκίκα Χαρδούβελη στην τρόικα…)

Παραμύθι δεύτερο, αμερικάνικο: Οι δανειστές, είναι, λίγο έως πολύ, πρόθυμοι να εξετάσουν κούρεμα του ελληνικού χρέους. (Τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης τα ρώτησαν;)

Παραμύθι τρίτο, νοτιοευρωπαικό: Ο Α.Τσίπρας θα είναι ο άνθρωπος από τον οποίο θα ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη, με άμεσα μέτρα τόνωσης της ζήτησης, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα θα …πετάει από τα παράθυρα του νομισματοκοπείου της δισεκατομμύρια ευρώ και οι ηγέτες της Ε.Ε να τρέχουν να …προλάβουν τη διεθνή διάσκεψη που ζητάει ο Αλέξης για το κούρεμα των χρεών όσων χρωστάνε.

Παραμύθια ελληνικά:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει όσα ακριβώς αναφέρει το εγκεκριμένο από το συνέδριό του πρόγραμμα. (Και το 1981 θα βγαίναμε από το ΝΑΤΟ, θα κάναμε δημοψήφισμα για την ΕΟΚ, θα έφευγαν οι αμερικάνικες βάσεις…)

– Η Ελλάδα θα γίνει το Κούγκι της σημερινής Ευρώπης.

– Οι Βρυξέλλες τρέμουν από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα μήπως και πάρουν αέρα Ιταλοί και Γάλλοι (τώρα τι σχέση έχει ο Τσίπρας με την Μαρί Λεπέν, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο) , ή το ανάποδο, καρφάκι δεν τους καίγεται, γιατί έχουν λάβει τα μέτρα τους και η ευρωζώνη τίποτα δεν θα πάθει αν η Ελλάδα θέσει εαυτήν εκτός.

– Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα αναγκαστούν να κάνουν ότι τους πει ο Αλέξης. (Αν ήταν να κάνει ένα χατήρι το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, δεν θα το έκανε στον Σαμαρά και θα το κάνει στον Τσίπρα;)

– Η τρόικα δεν πρόκειται να περάσει, αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα σύνορα της Ελλάδας(ώχ, πάλι για Παρίσι μας βλέπω για διαπραγματεύσεις…)

– Όλα τα στραβά …κουλούρια, τα έκανε στην Ελλάδα ο ΓΑΠ. (Ότι αυτός παρέλαβε στο 15% του ΑΕΠ τα ελλείμματα και μια οικονομία …σοβιετικού τύπου, κανένας δεν το λέει. Όπως, κακώς, δεν το είπε βέβαια και ο ίδιος, όταν ανέλαβε το 2009 και φορτώθηκε σαν… άμυαλο γαιδούρι όλες τις αμαρτίες της …χρυσής, από πλευράς διορισμών, 7ετίας του Κώστα του Κουρασμένου).

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, η σύγχιση όσον αφορά στην επόμενη ημέρα δεν έχει προηγούμενο. Απόδειξη, ότι τα μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης έχουν φιλοξενήσει τις πιο αντικρουόμενες εκτιμήσεις αναλυτών, τραπεζιτών, Ινστιτούτων και πολιτικών για την ελληνική περίπτωση και συμπέρασμα δεν έχουν βγάλει.

Το μόνο που φαίνεται βέβαιο, είναι ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ακριβέστερα, ο χαρισματικός Αλέξης Τσίπρας. Απόδειξη, τα πρωτοσέλιδα υποταγής των παραδοσιακών, μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης, που …αργά ξύπνησαν και αποφάσισαν να γίνουν…Αριστερά, μπάς και γλυτώσουν από το λουκέτο, εξ αιτίας των εκατοντάδων εκατομμυρίων με τα οποία έχουν φεσώσει τις ανεκτικές, ειδικά σε αυτά τα φέσια, τράπεζες.

Στον Αλέξη έλαχε ο κλήρος να επιχειρήσει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, κάτι που δεν κατάφεραν, για διάφορους λόγους οι προκάτοχοί του. Και στον ελληνικό λαό έλαχε να περιμένει να δει… φως από ένα κόμμα που μέχρι προ ολίγων ετών αντιπροσώπευε το 4% του εκλογικού σώματος και περιλαμβάνει στους κόλπους του όλων των ειδών τις απόψεις και ιδεολογίες (ευτυχώς πλην ακροδεξιάς) που κυκλοφορούν στην «αγορά».

ΥΓ: Η «Κοκκινοσκουφίτσα», όλα δείχνουν πως θα κερδίσει την παρτίδα. Το θέμα είναι να αποδείξει ότι θα μπορεί να κερδίσει και για την πατρίδα. Οι λύκοι, όσο και αν δείχνουν ήμεροι, καραδοκούν.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Αναζητήσεις
αναποδα παραμυθια κοκκινοσκουφιτσας
Τυχαία Θέματα