ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ: Έρχεται ράλι το 2017 – «Ταύρος» η Citigroup

Ράλι στις τιμές των εμπορευμα΄των για το 2017 προβλέπει η Citigroup, η οποία συμβουλεύει τους επενδυτές να ξεχάσουν το Brexit και να επενδύσουν στις πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου.

«Η Citi είναι εξαιρετικά αισιόδοξη (bullish) για τα εμπορεύματα εντός του 2017», σημειώνεται σε έκθεση του οίκου, την οποία συνέταξε ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον Ed Morse, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Η αγορά

πετρελαίου μπορεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα αυτή τη στιγμή, αλλά οι τιμές έχουν πιάσει πάτο και αυτό δημιουργεί αισιοδοξία για ανοδική στροφή τους και μάλιστα έως και το τέλος της τρέχουσας 10ετίας».

«Σε αντίθεση με το περασμένο έτος, όταν οι αγορές εμπορευμάτων έκαναν ράλι στο β’ τρίμηνο για να σημειώσουν ισχυρές απώλειες στο γ’ τρίμηνο καθώς υπήρχε υπερπροσφορά, φέτος το ράλι μοιάζει να έχει πιο γερές βάσεις», αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup, το bear market στο πετρέλαιο έχει ολοκληρωθεί, αν και η bull market δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Το Brent ενισχύθηκε 25% στο β’ τρίμηνο και 6,2% στο α’ τρίμηνο.

Ο οίκος εκτιμά ότι το Brent θα φθάσει στα 52 δολ. στο β’ εξάμηνο το 2016 και και στα 60 δολάρια το 2017, σύμφωνα με το βασικό σενάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα