ΔΝΤ – ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Βολές στη Γερμανία, συστάσεις στην ΕΚΤ – “Η κρίση δεν τελείωσε”

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, προειδοποιεί ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της ανάπτυξης στην ευρωζώνη δείχνουν δυσοίωνες, αν οι πολιτικοί δεν λάβουν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

«Μπορεί πραγματικά να ξεπεραστεί μια κρίση, όταν το 12% του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο; Όταν η ανεργία των νέων είναι στα ύψη και ξεπερνά το 50% σε Ελλάδα και Ισπανία;», διερωτήθηκε η κα Lagarde μιλώντας στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα

προειδοποίησε ότι η υψηλή ανεργία των νέων, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη μελλοντικά, δημιουργώντας μια γενιά νέων ανθρώπων χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, ώστε να βρουν τη θέση που τους αναλογεί στην αγορά εργασίας.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν παρέλειψε να ασκήσει και έμμεση κριτική στη Γερμανία, σημειώνοντας ότι για να ενισχυθεί η ανάπτυξη της Ευρώπης, πρέπει να περιοριστεί η εγχώρια ζήτηση.

Η κα Lagarde τόνισε ακόμη ότι η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια του ευρώ σε χαμηλά επίπεδα και να αναλάβει περαιτέρω δράση κατά των αποπληθωριστικών πιέσεων.

Original article: ΔΝΤ – ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Βολές στη Γερμανία, συστάσεις στην ΕΚΤ – “Η κρίση δεν τελείωσε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα