Δημοσκόπηση: ΝΔ 33,5% – ΣΥΡΙΖΑ 26% – ΠΑΣΟΚ 11,5% – ΚΚΕ 5,5% – Λύση 4%

Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία

συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, και ακολουθούν στο 5,5% το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 μένει κάτω από το όριο του 3%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Ο “Κανένας από τους δύο” συγκεντρώνει επίσης 28%.

Στο αν προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απαντούν “αυτοδύναμη κυβέρνηση”, με την κυβέρνηση συνεργασίας να επιλέγει το 35%.

Σε άλλα ζητήματα που ανέδειξε η δημοσκόπηση και συγκεκριμένα όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο τους πολίτες, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.207 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα