Τοπ στην πολιτική επικαιρότητα το θέμα “Πάτση” και οι πλειστηριασμοί

Εξακολουθεί να απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα το θέμα “Πάτση” σε συνδυασμό με τους πλειστηριασμούς και την ακρίβεια. 

Οι σημερινές ανακοινώσεις των κομμάτων: 

«Τη στιγμή που η κοινωνία βράζει με τα έργα και τις ημέρες του κ. Πάτση, που εν γνώσει του κ. Μητσοτάκη έβγαζε στο σφυρί τα σπίτια τού κόσμου και ροκάνιζε το δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει και να εκτρέψει τη συζήτηση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ενώ δεν έβγαλε

τσιμουδιά στο υπουργικό συμβούλιο για τον κ. Πάτση που κάλυπτε, επιβεβαιώνοντας ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του, κατέφυγε ξανά σε χυδαιολογίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και συμπληρώνει:

«Το επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, μιας και η πολιτική απελπισία τού κ. Μητσοτάκη τον οδηγεί στο να κάνει πως δεν καταλαβαίνει: Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η κομματική ταυτότητα του παιδοβιαστή του Κολωνού από μόνη της δεν σημαίνει κάτι. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι μην υπάρξει απόπειρα συγκάλυψης όπως συνέβη στην υπόθεση Λιγνάδη».

«Όσο για το “μέρισμα ανάπτυξης” που με θράσος είπε πως επιστρέφει στην κοινωνία, το μόνο που επιστρέφει ο κ. Μητσοτάκης είναι υπερέσοδα από τις τσέπες των πολιτών μέσω του ΦΠΑ στις τσέπες των ημετέρων τής ΔΕΗ, των παρόχων και του καρτέλ που έχει δισεκατομμύρια υπερκέρδη από την αισχροκέρδεια σε όλη την αγορά», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ

Από το βήμα της Βουλής, ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατά τη παρέμβασή του στη συζήτηση για τη τροπολογία που αφορά το καλάθι της νοικοκυράς, χαρακτήρισε το θέμα που ανέκυψε με τον διαγραφέντα βουλευτή, Ανδρέα Πάτση ως μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

«Η στάση και η πρακτική του κ. Πάτση είναι πολιτικά απαράδεκτη και βαθιά ανήθικη και η κυβέρνηση είναι πλήρως εκτεθειμένη. Ήταν μια πρακτική που ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» επισήμανε ο κ. Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στο μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία η υπόθεση Πάτση, τονίζοντας: «Οι πολίτες βλέπουν κυβερνητικά στελέχη να χρησιμοποιούν ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, όπως είναι το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων, για να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι. Αν η κυβερνητική πλειοψηφία πιστεύει ότι μπορεί να συγκαλύψει την υπόθεση, κάνει μεγάλο λάθος. Γιατί αυτή η συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα υπάρχει για πάντα προκειμένου να προστατεύει ανθρώπους σαν τον κ. Πάτση και ενδεχομένως και άλλους ημετέρους που έχουν κάνει τα ίδια και ίσως και χειρότερα. Η κοινωνία δεν ανέχεται τέτοιες πρακτικές, τέτοιες συμπεριφορές».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταχειρίζεται το κράτος ως λάφυρο, αναφερόμενος στην ανάθεση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα ΕΛΤΑ προς τον κ. Πάτση για να προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες και συμβουλές.

Το ΚΚΕ

«Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των λαϊκών σπιτιών για τους οποίους έχουν βαριές ευθύνες οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ 1.

Ο Γ. Δελής κατήγγειλε τις «δεδομένες βαριές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όχι μόνο γιατί γνώριζε τις δραστηριότητες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, αλλά γιατί τέτοιου είδους φαινόμενα εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών».

«Μια πολιτική που νομιμοποιεί την κερδοσκοπία από τα κοράκια των funds και πετά στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες και μικροεπαγγελματίες» προσέθεσε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε και τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «καθώς ήταν αυτή που ποινικοποίησε τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και τώρα οδηγούνται στα δικαστήρια συνδικαλιστές που εναντιώθηκαν στο ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών».

Ο Γ. Δελής αναφέρθηκε και στη διάσταση των απευθείας αναθέσεων από τα ΕΛΤΑ σημειώνοντας ότι «αποδεικνύεται πως όλες αυτές οι υπηρεσίες αποτελούν θερμοκήπιο τέτοιου είδους σκανδάλων με τη διαχείρισή τους», καθώς και ότι είναι μια υπόθεση «που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος».

Χαρακτήρισε «κούφια και κίβδηλη» την αντιπαράθεσή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Πάτση, καθώς, όπως εξήγησε, «την πολιτική των πλειστηριασμών και της έλλειψης κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας υπηρέτησαν πιστά και τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με διάφορους τρόπους, όπως μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων κ.ά».

Τόνισε τέλος ότι πρέπει ο «λαός να αντιταχθεί στην πολιτική των πλειστηριασμών, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τον πόλεμο και η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι μία χρυσή ευκαιρία».

Το ΜέΡΑ25

«Το ΜέΡΑ25 από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο “Ηρακλής”, αυτή η ψευτοαγορά των κόκκινων δανείων, υπογράμμιζε την διαπλοκή κυβερνητικών κύκλων και αυτής της χυδαίας αγοράς του ανθρώπινου πόνου, των σπιτιών, των μικρομάγαζων τα οποία κατέρρευσαν τα 13 χρόνια των μνημονίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Τώρα με την δυσώδη υπόθεση Πάτση, έχουμε έναν πρωθυπουργό που απολύει έναν από τα χαμηλότερα στελέχη του για μια συμμετοχή σε αυτό το αλισβερίσι. Τον κ. Μητσοτάκη που είναι υπεύθυνος γι’ αυτήν την αγορά του “Ηρακλή” μαζί με τον κοινωνικό του κύκλο ποιος θα τον απολύσει; Ο ελληνικός λαός πρέπει να το κάνει», σημειώνει το ΜέΡΑ25, υπογραμμίζοντας πως «η υπόθεση Πάτση αναδεικνύει την κυνικότητα της Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά και την εγκληματικότητα των μνημονιακών κυβερνήσεων διαχρονικά, διότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έδωσε την δυνατότητα της πώλησης των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο».

«Το έγκλημα συνεπώς που διαπράττεται έχει την υπογραφή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, όσο κι αν τώρα δήθεν αντιμαχούν πάνω στο κοινά συμφωνημένο τους πλαίσιο υπέρ των αρπακτικών, των τραπεζιτών, της ολιγαρχίας και των διαφόρων “Πάτσηδων” που “νόμιμα” πλιατσικολογούν», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα