ΔΗΜΑΡ: Οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

Με «ευρύτατη πλειοψηφία» εγκρίθηκε από την Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη για τη διεκδίκηση πολιτικών εντός του κυβερνητικού σχήματος που θα ανακουφίσουν τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται έντονα από την κρίση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκτίμησε θετικά την απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη, η ΔΗΜΑΡ

εφεξής να καταστήσει σαφές το διακριτικό της στίγμα από τη ΝΔ, αρχής γενομένης από την προώθηση και ψήφιση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Εκφράστηκε, ακόμη, η αγωνία από στελέχη του κόμματος να μην υπάρξουν φαινόμενα κυβερνητισμού, από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για επικοινωνική προβολή των θέσων του κόμματος, με αιχμή τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει την επόμενη Τετάρτη 22 Μαίου, στα Ιωάννινα, καθώς και σε αλλες πόλεις της χώρας.

Παράλληλα, διατυπώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης κοινής στάσης με το ΠΑΣΟΚ, εντός του κυβερνητικού σχήματος.

Τέλος, αρκετά μέλη ζήτησαν να επισπευσθούν οι πρωτοβουλίες του κόμματος για την προώθηση της συνεργασίας με αριστερές προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες ώστε να διαμορφωθεί ο πόλος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας, ο οποίος αποτελεί στρατηγικό στόχο της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα