Δηλώσεις για την “Όμικρον” του CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν μήνες προκειμένου να αναπτυχθεί και να διατεθεί ένα εμβόλιο που θα στοχεύει συγκεκριμένα το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, μιλώντας στο CNBC.

“Μια υψηλότερη δόση θα μπορούσε να παραχθεί αμέσως, αλλά θα χρειαστούν μήνες έως ότου να αναπτυχθεί μία (σ.σ. δόση) ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον

και να διατεθεί σε τεράστιες ποσότητες”, δήλωσε ο Μπανσέλ.

Ο Μπανσέλ σημείωσε ότι η Moderna πιστεύει πως το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον είναι εξαιρετικά μολυσματικό, ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να διαπιστωθεί σε ποιον βαθμό οι μεταλλάξεις του συγκεκριμένου στελέχους έχουν επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά.

“Ανάλογα με το πόσο έπεσε (σ.σ. η αποτελεσματικότητά του), μπορεί να αποφασίσουμε αφενός να χορηγήσουμε υψηλότερη δόση του τρέχοντος εμβολίου σε όλο τον κόσμο για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, ενώ ενδεχομένως τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι ηλικιωμένοι να χρειαστούν τέταρτη δόση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα