Εθνική Τράπεζα: Χαμός από ενοχλήσεις για τα spam μηνύματα σε κινητά και υπολογιστές

Αυξάνονται καθημερινά τα τηλεφωνήματα των πελατών που πέφτουν ή παραλίγο να πέσουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης, προς την Τράπεζα.

Στο επίκεντρο πολλών παραπόνων από τους πελάτες της έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό η Εθνική Τράπεζα, καθώς τα μηνύματα σε mail και κινητά πελατών της, τα οποία αποστέλλονται προς αναζήτηση υποψήφιων θυμάτων

τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί.

Παρότι πρόκειται για ένα γεγονός που υπήρχε εδώ και κάποια χρόνια και ήταν σε γνώση των στελεχών των τεχνικών ασφαλείας, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια δυναμική πρόβλεψη ή παρέμβαση πως από πλευράς τράπεζας μπορεί να αποφευχθεί από διάφορους επιτήδειους η χρήση Logo και επωνυμίας, κάτι που συντελεί τελικά στο να αυξάνεται η ένταση του φαινομένου, παρά να αμβλύνεται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα τηλεφωνήματα των πελατών της Εθνικής Τράπεζας στο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που παραλίγο να πέσουν θύματα αυτής της απάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει τελευταία εντατική επικοινωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα ανάμεσα στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛΑΣ και την Εθνική, για την οποία, σε αντίθεση με άλλες τράπεζες, υπάρχει η μεγαλύτερη διαμαρτυρία για τέτοια περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα