Αθώος ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι – Λ. Κανέλλη: ΖΩΗ σε λόγου σας!

12:06 6/3/2015 - Πηγή: BankWars

(upd)Απαλλάχθηκε για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Το δικαστήριο

με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας “οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη”.

Λ. Κανέλλη: Δεν ακούστηκε η λέξη αθώος στο δικαστήριο

«Η λέξη αθώος δεν ακούστηκε μέσα στο δικαστήριο» ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της δίκης Κασιδιάρη.

Η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ποιοι είναι οι στόχοι της Χρυσής Αυγής» και μίλησε για πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Η βουλευτής ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα της δίκης, με απαλλαγή λόγω παύσης της ποινικής δίωξης, το οποίο πιθανότατα θα ήταν διαφορετικό αν η ίδια είχε μηνύσει τον Ηλία Κασιδιάρη, και απάντησε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της να το κάνει.

Επανέλαβε δε ότι αποφάσισε να δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Για τυπικούς λόγους εγώ παρέστην όπως ξέρετε ως πολιτική αγωγή, όταν πια άρχισε να χύνεται αίμα. Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση. Και αυτός είναι ο τυπικός λόγος για τον οποίο δεν καταδικάστηκε για την απλή σωματική βλάβη παρότι αναγνωρίστηκε ότι διέπραξε αυτό το αδίκημα. Μια έκκληση κάνω σε όλους: τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Και επειδή το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά τυπικό, τόσο τυπικό ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποφασίζουμε και στη Βουλή ορθά αν δεν παρίσταται η Χρυσή Αυγή, ζωή σε λόγου σας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κανέλλη.

ΚΚΕ: Προκλητική η απόφαση

To KKE σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει πρόκληση την απόφαση του δικαστηρίου, και επισημαίνει: «Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους.»

Β. Κικίλιας: Ντροπιαστική η απόφαση

ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δήλωσε: “Δεν έχω ποτέ σχολιάσει απόφαση της δικαιοσύνης. Αισθάνομαι όμως ντροπή για την αθώωση του κ Κασιδιάρη για τη βιοπραγία στη Λιάνα Κανέλλη!”.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στο δικαστήριο παρουσιάζεται και σήμερα ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι που έριξε στη Λιάνα Κανέλλη και το νερό που εκτόξευσε στη Ρένας Δούρου.

Το πολύκροτο επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, στις 7 Ιουνίου 2012 και σήμερα ο βουλευτής της Χ.Α. θα βρεθεί στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των κ.κ. Κανέλλη και Δούρου για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Μετά τη χθεσινή απολογία του για την υπόθεση για το “βίντεο Μπαλτάκου”, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα