Γ. Στουρνάρας: Η ΤτΕ συνδράμει το κυβερνητικό έργο – Πρέπει να πετύχουμε στο Eurogroup

11:37 6/3/2015 - Πηγή: BankWars

(upd) Τη σύμπλευση της Τράπεζας της Ελλάδας με την κυβέρνηση τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

«Υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις» διαβεβαίωσε ο κεντρικό τραπεζίτης, τονίζοντας ότι «η Τράπεζα της Ελλάδας συνδράμει το κυβερνητικό έργο μέσα στα πλαίσια της συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτή»,

Ο Γ. Στουρνάρας επισήμανε πόσο σημαντικό είναι «το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο» και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα προς αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες τρεις ημέρες».

Στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο διοικητής της ΤτΕ τον ενημέρωσε σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Λευκωσία.

Νωρίτερα το bankwars.gr ανέφερε:

Στο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση συμμετέχουν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τα τρία «όχι» που εισέπραξε χθες η ελληνική κυβέρνηση από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όσον αφορά στις χρηματοδοτικές διευκολύνσεις από τις τράπεζες.

Η συμφωνία που πέτυχε η χώρα με την Ευρωζώνη δεν αντανακλάται στις χθεσινές δηλώσεις Ντράγκι, διεμήνυσε σήμερα ο Γ. Δραγασάκης, ζητώντας από τους εταίρους να τιμήσουν τη συμφωνία όπως κάνει και η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε βέβαια πως υπήρχαν και θετικά μηνύματα από τον ευρωτραπεζίτη, όπως το ότι επισήμανε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες.

Keywords
Τυχαία Θέματα