Δικαστήριο αποφασίζει επανάληψη εκλογών σε Καισαριακή και Μάνδρα

Επαναληπτικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν στους Δήμους Καισαριανής και Μάνδρας Ε, όπως έκρινε με αποφάσεις του το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας. Πάντως, τον τελευταίο λόγο για το εάν θα γίνουν ή όχι επαναληπτικές εκλογές θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τις δύο δικαστικές αποφάσεις, οι επαναληπτικές εκλογές

πρέπει να διεξαχθούν μεταξύ του εκλεγέντος Δημάρχου Καισαριανής Γιώργιου Κοντόσταυλου που έλαβε 26,26% και του Ηλία Σταμέλου ο οποίος ισοψήφισε με τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Καμπάκα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο οποίος πέρασε στον δεύτερο γύρο και αναμετρήθηκε με τον κ Κοντόσταυλο.

Ο κ. Σταμέλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας να ακυρωθεί ο α΄γύρος των εκλογών. Αίτηση που έγινε δεκτή αναγνωρίζοντας ένα ψηφοδέλτιο δικό του και ακυρώνοντας δύο του κ. Καμπάκα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπεί η σειρά κατάταξης και να περάσει δεύτερος ο κ. Σταμέλος.

Να διεξαχθούν ξανά δημοτικές εκλογές και για τον Δήμο Μάνδρας αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο όπου προσέφυγαν η Ιωάννα Κριεκούκη και ο Θανάσης Πανωλιάσκος, που στρεφόντουσαν κατά του επενεκλεγέντα Δήμαρχου Γεωργίου Δρίκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα