ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Ξεκινά από σήμερα – Αρχή με 2.000 εκπαιδευτικούς

Ξεκινά από σήμερα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που αφορά στη διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν σε περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς ενώ αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Συνολικά, 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια

στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών. Επίσης, άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Να σημειωθεί πως, όταν γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις. Άμεσα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα εξής κριτήρια: Συνολική προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν και κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Από την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων, χάνονται πολλές οργανικές θέσεις. Οι περισσότερες αφορούν την ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι και οι ειδικότητες Αισθητικής.

Με την κατάργηση των παρεχόμενων Ειδικοτήτων Επαγγελμάτων καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και αντίστοιχα τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν οι καθηγητές καθώς από σήμερα τίθενται σε διαθεσιμότητα περίπου 2.500 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, μετά την κατάργησή τους από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της περασμένης εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα