ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Παράταση για ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2 ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Καμία άλλη παράταση

[UPD] Θα τηρηθούν οι υπόλοιπες προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Όπως εξήγησε η παράταση δόθηκε λόγω των προβλημάτων στο Taxis, ενώ εκτίμησε ότι για την υποβολή δηλώσεων των υπόλοιπων αριθμών ΑΦΜ δε θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν θα συμπίπτουν με άλλη υποβολή.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ακόμα πως θα εκκαθαριστούν μέσα στον Ιούλιο οι δηώσεις που θα έχουν υποβληθεί τις 31 Ιουλίου και θα ισχύσουν

οι τρεις δόσεις της αποπληρωμής του φόρου.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Παράταση για ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 των φυσικών προσώπων, με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2.

Σημειώνεται πως η προθεσμία έληγε χθες, Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Περισσότερες από 335.000 δηλώσεις υπεβλήθησαν χθες στο σύστημα Taxis όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο γ.γ. Πληροφορικών Συστημάτων, Χ.Τσαβδαρής.

Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε, έως τις 10 χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί 147.000 δηλώσεις Ε1, 72.000 δηλώσεις Ε2, 21.000 δηλώσεις Ε3 και 95.000 δηλώσεις ΦΠΑ.Έως σήμερα έχουν υποβληθεί 2,7 εκατομμύρια δηλώσεις από περίπου 6,2 εκατομμύρια που υπολογίζεται πως είναι συνολικά οι δηλώσεις.

Έντονη κριτική και ταλαιπωρία

Το Taxisnet, η ιστοσελίδα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών, δέχθηκε μαζικές επισκέψεις την Δευτέρα για υποβολή δηλώσεων με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός λειτουργίας.

«Για ακόμα μια φορά, φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί βρίσκονται όμηροι της προχειρότητας, με την οποία επιχειρήθηκε φέτος να εφαρμοστεί για πρώτη φορά η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχολιάζοντας το θέμα.

«Ο κύριος Θεοχάρης ήταν αυτός, που – ως επικεφαλής τότε της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων – διαβεβαίωνε ότι το σύστημα ήταν πανέτοιμο να υποδεχθεί τα εκατομμύρια των δηλώσεων. Ο κύριος Θεοχάρης είναι και τώρα αυτός, που διαβεβαίωνε πριν από μία εβδομάδα ότι το TAXISNET δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα