Διαθεσιμότητα στο Δημόσιο: Αλαλούμ! – Τι υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Α.Λοβέρδος

Οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις, είναι μέτρο διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό, «άρα προϋποθέτει σοβαρή αξιολόγηση δομών και προσώπων», τονίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.Αφορμή, η ενδοκυβερνητική κόντρα Λοβέρδου – Μητσοτάκη και τα δημοσιεύματα πως το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί συνολικότερα το σύστημα της διαθεσιμότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση

να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα των διαθεσιμοτήτων, τόνισε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.Όπως είπε, η υποχρέωση αυτή απορρέει από το γεγονός ότι η ανεργία έχει φτάσει στο 27,8% και από το ότι έχουν φύγει σαφώς περισσότεροι από το δημόσιο λόγω συνταξιοδότησης από τις προβλέψεις.Ο κ. Βούτσης, τόνισε πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεχθεί στη Βουλή ότι έχουν φύγει 220.000 ενώ η πρόβλεψη και η δέσμευση αφορούσε 200.000.

Ο Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος εκτίμησε πως θα βρεθεί λύση στο θέμα των διαθεσιμοτήτων στα Πανεπιστήμα μέσα στις επόμενες ημέρες, η οποία όπως είπε εδράζεται και σε μια συζήτηση που θα ανοίξει για το θέμα των διαθεσιμοτήτων.

Ο κ. Λοβέρδος, είπε πως ταυτίζεται και υπερασπίζεται τη θέση του ΠΑΣΟΚ πως πρέπει να τεθεί συνολικά σε συζήτηση μέσα στην κυβέρνηση αλλά και με την τρόικα το θέμα των διαθεσιμοτήτων.

Ξεκαθάρισε πάντως, πως ποτέ δε θα έβαζε τη χώρα σε κίνδυνο και πως η αφετηρία του δεν έχει καμιά σχέση με συντεχνιασμό.

Ο κ. Λοβέρδος, τόνισε πως ζήτησε χρόνο, καθώς «κανείς δε θα δεχόταν να χτυπήσει στο ψαχνό, να κάνει ανθρωποθυσίες, χωρίς να ξέρει τι κάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρχε δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά πως δε θα γίνουν άλλες απολύσεις πριν αναλάβει το υπουργείο, τόνισε πως η γενικότερη αναφορά την οποία και αποδέχθηκε, είναι ότι η κυβέρνηση αλλάζει σελίδα και «ό,τι ήταν να γίνει με τις απολύσεις, έχει ήδη γίνει».

Original article: Διαθεσιμότητα στο Δημόσιο: Αλαλούμ! – Τι υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Α.Λοβέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα