Διαπλοκή στο υπουργείο του Π.Καμμένου – Τρώνε 20 εκατ. το χρόνο από ένδυση – υπόδηση καραβανάδες

Προς απάντηση πολλών που λένε πως δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης των δαπανών της χώρας για την Άμυνα, το δημοσίευμα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κέρδη» άνω των 200 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως έχει βάλει στις τσέπες του, την τελευταία δεκαετία, κύκλωμα που φέρεται να ελέγχει τις προμήθειες ένδυσης και υπόδησης του Ελληνικού Στρατού.

Μέσα από υπερκοστολογήσεις προϊόντων, έλεγχο των προδιαγραφών και διαγωνισμούς, το κύκλωμα φέρεται να απομυζά ετησίως πάνω από 15 – 20 εκατ. ευρώ από ένα σύνολο αξίας προμηθειών 45 εκατ. ευρώ.

Η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της καταγγελίες, σύμφωνα με τις

οποίες, απαρτίζεται από υψηλόβαθμους εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς και από συγκεκριμένες επιχειρήσεις που συμμετέχουν σταθερά στους διαγωνισμούς.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες του Στρατού που εμπλέκονται με τις προμήθειες υλικού: έχει ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά στην αρμόδια Διεύθυνση Υλικού Πολέμου του ΓΕΣ, στο αρμόδιο τμήμα σύνταξης των τεχνικών προδιαγραφών (ΓΕΣ/ΔΥΠ), στο Χημείο του Στρατού, στη Διεύθυνση Προμηθειών της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ), στη Διεύθυνση Υποστήριξης του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ), στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και στη διοίκηση μονάδων στις οποίες ανατίθεται η υλοποίηση των διαγωνισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα