Διαδήλωσαν στην Αθήνα οι “προδομένοι” του “ΟΧΙ”

01:17 6/7/2016 - Πηγή: BankWars

Συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα, Ομόνοια και Λυκαβηττό, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, για την επέτειο του περσινού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Στο Σύνταγμα την συγκέντρωση διοργάνωσαν συνδικάτα ενώ κάλεσμα συμμετοχή απηύθυνε

και η ΑΔΕΔΥ.

Η ΛΑΕ κάλεσε σε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πραγματοποίησε πορεία στα γραφεία της ΕΕ, στη Β. Σοφίας.

Εκδήλωση-συγκέντρωση στο Λυκαβηττό, πραγματοποίησε η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που σήμερα κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, ως συμβολική κίνηση την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της.

Η ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για μια κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ σε όλα.

Υποστηρίζει ειδικότερα ότι «μπροστά στη «δεύτερη αξιολόγηση» ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με το νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία. Ομαδικές απολύσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα είναι στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «μοναδική διέξοδος αποτελεί η συγκρότηση ενός ευρύτερου εργατικού και κοινωνικού μετώπου, με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια κοινωνικά στρώματα, για τη σύγκρουση με τους δανειστές και τους εκπροσώπους τους σε ΕΕ και ΔΝΤ και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν και τις υλοποιούν».

Η ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι το «όχι» είναι όσο ποτέ επίκαιρο και «μας ενώνει αγωνιστικά για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και προοδευτική, χωρίς λιτότητα και μνημόνια».

Για τον Ελληνικό λαό, που είδε τις προσδοκίες του να διαψεύδονται, η επέτειος του δημοψηφίσματος αποτελεί μήνυμα ενότητας & αγώνα απέναντι στη λιτότητα, τη φτωχοποίηση & την εξαθλίωση, που βίωσε και βιώνει.
Το ‪ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου παραμένει ζωντανό και πιο επίκαιρο από ποτέ.
Η φωνή μας, η θέλησή μας και οι αγώνες μας, είναι η απάντηση που τους ταιριάζει».

Ο γραμματέας της ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ ότι “σήμερα είναι μια μεγάλη επέτειος για τον ελληνικό λαό που βροντοφώναξε ένα μεγάλο όχι πέρσι αυτήν τη μέρα. Το Όχι αυτό δεν είναι παρελθόν, είναι επίκαιρο, ελπιδοφόρο και στέλνει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό”. Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες “να συνεχίσουν μέχρι τέλους αυτό τον δρόμο του όχι για να νικήσει η Ελλάδα. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, με τη λιτότητα, με την εθνική υποτέλεια, με το ξεπούλημα της χώρας.

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε όλοι και είμαστε παρόντες, όλοι εδώ”. Ο γραμματέας της ΛΑΕ δήλωσε ότι “λυπάμαι όμως γιατί ο άνθρωπος που πρόδωσε αυτό το μεγάλο όχι, αυτός που το ξεπούλησε, στέλνει αυτήν την ώρα tweet από την Κίνα εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό. Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση που αναδείχθηκε με αυτό το όχι να ακολουθεί πολιτικές λεηλασίας, κόντρα στους αγώνες του λαού”.

Στο πλευρό του κ. Λαφαζάνη ήταν ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη και άλλοι πρώην στελέχη του προ-μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα