ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

Αναλυτές, χρηματιστηριακοί παράγοντες αλλά και τραπεζικοί κύκλοι αποφεύγουν να κάνουν οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πορεία των μετοχών των τραπεζών το επόμενο διάστημα. Στη χρηματιστηριακή πιάτσα λένε χαρακτηριστικά πως η συμπεριφορά των τραπεζικών blue chips είναι ένας «γρίφος» που ουδείς μπορεί να το λύσε αυτή την περίοδο.

Το επικρατέστερο σενάριο υποστηρίζει πως οι τραπεζικές μετοχές θα κάνουν ένα rebound πριν τις αυξήσεις κεφαλαίου, ώστε η τιμή στις οποίες

αυτές θα πραγματοποιηθούν να διαμορφωθούν σε αξιοπρεπή επίπεδα. Μετά, όμως, τον καλλωπισμό των αποτιμήσεων θα ξεκινήσουν τα δύσκολα για τις τράπεζες. Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν έντονες ρευστοποιήσεις λίγο πριν και κατά τη διάρκεια των ΑΜΚ, με τους πιο απαισιόδοξους να εκτιμούν πως η πτώση μπορεί να ξεπεράσει το 50%. Αυτοί που θα πληγούν από την πτώση των αποτιμήσεων δεν είναι άλλοι από τους παλαιούς μετόχους, που θα δουν τα κεφάλαιά τους να εξανεμίζονται και θα υποστούν μεγάλο dilution.

Ωστόσο όταν ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου και ξεκαθαρίσει το τοπίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί δυναμικό rebound στις τράπεζες, αφού πλέον και τα deal θα έχουν ολοκληρωθεί και ο κλάδος θα είναι υγιής και εύρωστος.

Κερδισμένοι από την ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών θα είναι οι νέοι μέτοχοι, που θα έχουν μπει στις αυξήσεις κεφαλαίου σε πολύ χαμηλή τιμή. Οι συγκεκριμένοι θα δουν τα κεφάλαιά τους να αυξάνονται εντυπωσιακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα