ΔΕΗ: Απεργία τέλος – Γυρνούν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι – Αποκαθίσταται σταδιακά η παραγωγή

18:45 6/7/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Κανονικά στις θέσεις εργασίας τους επιστρέφουν από σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ καθώς μετά την επιστράτευσή τους, ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Αρχίζει να αποκαθίσταται σταδιακά και η παραγωγή στις μονάδες της ΔΕΗ. Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ,

που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, 1000 ΛΕΞΕΙΣ – ΑΛΛΑΓΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΗ: Γιατί πουλάει η κυβέρνηση – Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι – Ποιοί είναι οι μνηστήρες

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

ΔΕΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΟΣ! Η ΓΕΝΟΠ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν στη δουλειά τους

Περίπου στις 16.30 το απόγευμα της Κυριακής, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η 48ωρη απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής δεν θα συνεχιστεί. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κάλεσαν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να επιστρέψουν στα πόστα τους πειθαρχώντας σε όσα αναφέρονται στα προσωπικά φύλλα επιστράτευσης προκειμένου να αποφύγουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης, όπως έχουν ευθέως προειδοποιήσει κυβερνητικοί παράγοντες.

«Η 48ωρη απεργία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ολοκληρώνεται σήμερα. Είμαστε επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι», είπε πριν από λίγα λεπτά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κωνσταντίνος Βαρσάμης, έπειτα από τη συνεδρίαση των συνδικαλιστών των σωματείων εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

«Ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων», δήλωσε ο κ. Βαρσάμης. Ερωτηθείς τι πρέπει να πράξουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που λαμβάνουν τα ατομικά φύλλα επίταξης, ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ απάντησε: «Κανονικά θα πρέπει να πάνε εκεί που ορίζει το φύλλο επίταξης», καλώντας εμμέσως τους εργαζόμενους να πειθαρχήσουν.

«Η ΓΕΝΟΠ βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα μνημονιακά σχέδια», είπε ο κ. Βαρσάμης και απηύθηνε κάλεσμα στη ΓΣΕΕΕ να λάβει πρωτοβουλίες για την αποτροπή των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.

Ο κ. Βαρσάμης προανήγγειλε συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ για την προσεχή Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία έχει ήδη προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ με αιτήματα να μην προχωρήσουν διαθεσιμότητες υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και απολύσεις αλλά και ως μια κίνηση συμπαράστασης προς τα αιτήματα των απεργών της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα