ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Αίτημα για δάνειο από τον ESM και συμφωνία – γέφυρα θα υποβάλει η Ελλάδα

14:57 7/7/2015 - Πηγή: BankWars

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Νωρίτερα, στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

Την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να υποβάλλει αύριο νέο αίτημα για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων βεβαίωσαν από τις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνισαν πως υπάρχει ευρεία κατανόηση από όλες τις πλευρές ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να συμφωνηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε υπάρχει η ανάγκη για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι αυτή η συμφωνία να καλύψει τις ανάγκες του τρέχοντος μήνα. Τέλος, οι ίδιες πηγές είπαν ότι ο πρωθυπουργός θα εκθέσει σήμερα στους ομολόγους του κείμενο προτάσεων που θα συνδυάζει τις προτάσεις των θεσμών, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το ποσό των 7 δισ. ευρώ ως βοήθεια μέσα σε 48 ώρες προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου, ζήτησε η Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, αυτό θα αποτελεί ένα δάνειο – γέφυρα, προκειμένου να δοθεί χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των Ευρωπαίων.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια επείγουσα κατάσταση, δηλαδή, την κάλυψη των δανειακών της υποχρεώσεων ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Το αίτημα για το «δάνειο – γέφυρα» θα διατυπώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα