Ντάισελμπλουμ: Προέχει η στήριξη των ελληνικών τραπεζών – Μεγάλη η χρονική πίεση – Μοσκοβισί: Συλλογική αποτυχία το Grexit

14:03 7/7/2015 - Πηγή: BankWars

Αναμένουμε αύριο τις ελληνικές προτάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας όλοι γνωρίζουν ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση.

Αύριο το πρωί θα έχουμε νέα τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο ΥΠΟΙΚ είπε. “Αυτό για εμένα θα είναι η αρχή της διαδικασίας” ανέφερε.

Πρώτα απ όλα η Ελλάδα θα αιτηθεί

βοήθεια για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος, επισήμανε. Μετά, όπως εξήγησε, θα υπάρξει νέο Eurogroup για τη συνολική λύση.

Ο κ Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης ότι δεν θα πιεστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να παρέμβει καθώς πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ένα Grexit θα ήταν σοβαρό λάθος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν το επιθυμεί, καθώς θα ήταν μια συνολική αποτυχία, ανέφερε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως είπε ο κ Μοσκοβισί, χαιρετίζουμε την κοινή θέση του ελληνικού πολιτικού κόσμου, λύσεις υπάρχουν και περιμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, καθώς η μπάλα είναι στην ελληνική πλευρά.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, ανέφερε ότι δεδομένης της κατάστασης μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και την επιλογή του ΟΧΙ, που σημαίνει ότι οι παλαιές προτάσεις απορρίφθηκαν από τον ελληνικό λαό, πρέπει πρώτα να ακούσουμε την ελληνική κυβέρνηση και το νέο υπουργό Οικονομικών και μετά να σκεφτούμε πως μπορούμε να βρούμε μια λύση βήμα-βήμα.

Την θέση ότι το Eurogroup περιμένει να ακούσει τις νέες ελληνικές προτάσεις προκειμένου να καθορίσει τη στάση του διατύπωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Θα ακούσουμε τις ελληνικές προτάσεις και θα πορευτούμε βήμα βήμα. Το θέμα δεν είναι στα πρόσωπα αλλά που βρισκόμαστε πολιτικά.
Οι παλιές προτάσεις απορρίφθηκαν από τον ελληνικό λαό. Άρα περιμένουμε νέες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα που βρισκόμαστε πολιτικά ύστερα από το Όχι στο δημοψήφισμα» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Όπως είπε, το Eurogroup είναι πρόθυμο και έτοιμο να κάνει οτιδήποτε για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, υπογραμμίζοντας πως όποιο νέο πακέτο προτάσεων υποβληθεί, θα πρέπει να είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα