ΧΡΥΣΟΣ: “Βουτιά” κάτω από τα 1.300 δολ./ουγγιά

[UPD] Μεγάλες απώλειες σημειώνει ο χρυσός την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το “λουκέτο” του αμερικανικού δημοσίου.

Το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου χάνει 32,40 δολ. ή 2,5% διολισθαίνοντας στα 1.294,60 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Προσωρινό “φρένο” στην πτώση “βλέπουν” οι αναλυτές

Η παράλυση των αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών αυτή την εβδομάδα ενδέχεται να σταματήσει προσωρινά την πτώση

του χρυσού.

Αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές ίσως στραφούν στο χρυσό, τον οποίο “ασφαλές καταφύγιο” ως εναλλακτική απέναντι σε ένα αδύναμο δολάριο, μεταδίδει το CNBC.

Ένα πιο αδύναμο δολάριο “θα λειτουργούσε υποστηρικτικά στην αδυναμία του χρυσού”, επισημαίνει ο Jonathan Barratt, εκτελεστικός διευθυντής της Barratts Bulletin, στο Σίδνεϊ. “Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επιστρέψουν σε υψηλότερα επίπεδα, το οποίο επίσης θα μπορούσε να ενισχύσει το χρυσό”.

“Το δολάριο παίζει τεράστιο ρόλο”, λέει ο Sean Hyman, εκδότης του Moneynews at Ultimate Wealth Report. “Υποχωρεί από τον περασμένο Ιούλιο και φαίνεται ότι έχει ανακόψει την ανοδική πορεία των δυόμιση τελευταίων χρόνων. Εάν αυτό συνεχιστεί, θα συμβάλει στην ώθηση του χρυσού και του ασημιού. Πιστεύω ότι ο χρυσός θα κυμανθεί στα 1.500 με 1.575 δολάρια ανά ουγγιά. Θα υποχωρήσει στη συνέχεια; Σίγουρα, αλλά πιστεύω ότι αυτή θα είναι η πορεία του”.

Keywords
Τυχαία Θέματα