ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΟΙ “5″ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ BETA ΓΙΑ ΤΟ 2014

Η BETA Securities για το 2014 χαρακτηρίζει ως κορυφαίες επιλογές τις μετοχές των ΔΕΗ, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Alpha bank και Μυτιληναίου, ενώ με βάση το αισιόδοξο σενάριο της, βλέπει περιθώριο ανόδου του Γενικού Δείκτη μέχρι και στις 1.450 μονάδες (+25% από τα τρέχοντα επίπεδα).

Το 2013 ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 27% με το μέσο όρο της ημερήσιας αξίας συναλλαγών

να φθάνει τα 84,8 εκατ. ευρώ, πετυχαίνοντας αύξηση 64,3% σε σχέση με πέρυσι.

ΔΕΗ

Η μετοχή διαπραγματεύεται στο 40% της λογιστικής αξίας και ενσωματώνει κινδύνους που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση και αύξηση των απαιτήσεων και των μη εξυπηρετούμενων
αξιώσεων. Ωστόσο, η δεσπόζουσα θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά, η πρόοδος τα τελευταία δύο χρόνια στο λειτουργικό κόστος και η απελευθέρωση των “ταριφών” θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματα, καθώς η εταιρεία θα αυξήσει τα περιθώρια κέρδους.Αναμένει καθαρά κέρδη ύψους 260 εκατ. αποτιμώντας τη μετοχή με ΡΕ 9.04.

Μυτιληναίος

Παρόλο που η νέα συμφωνία για την παροχή ενέργειας στην Αλουμίνιον της Ελλάδος με τη ΔΕΗ είναι λιγότερο ευνοϊκή ο όμιλος θα βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους. Η μετοχή της Μυτιληναίος διαπραγματεύεται κάτω από τη λογιστική αξία (x0.8) και με μονοψήφιο PE x8,8, καθιστώντας τη μια καλή επιλογή για το 2014.

Motor Oil

Tα αποτελέσματα της εταιρείας το 2013 επηρεάστηκαν σημαντικά από το κόστος συντήρησης, τα χαμηλά μέσα περιθώρια και τις απώλειες των αποθεμάτων. Επίσης, το 2013 σημειώθηκε σημαντική μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης. Η παραγωγή ταμειακών ροών παραμένει σταθερή (120 – 170εκατ/χρόνο), ενώ τον επόμενο χρόνο η άρση του εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο μπορεί να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους. Το 2014 αναμένεται να είναι μια χρονιά ανάκαμψης (turn around year) με τα καθαρά κέρδη να φθάνουν τα 100 εκατ. ευρώ ενώ η αποτίμηση στα σημερινά επίπεδα είναι πολύ ελκυστική.

Ελλάκτωρ

Η τιμή της μετοχής φαίνεται να ενσωματώνει όλους τους πιθανούς κινδύνους (P / BV 0,6) και βλέπουμε μικρές πιθανότητες για κίνηση χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Η επανεκκίνηση των οδικών έργων θα μειώσει το χρέος και τις απαιτήσεις και ο όμιλος θα γυρίσει σε κέρδη το 2014.Το trading υπολογίζεται σήμερα περίπου 0.60 φορές τη λογιστική αξία και η μετοχή έχει προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό τους πιθανούς κινδύνους.

Alpha Bank

Η Alpha Bank είναι η αγαπημένη επιλογή από τις ελληνικές τράπεζες για την Beta, δεδομένου ότι είναι τοποθετημένη σωστά ώστε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενώ διαθέτει επαρκή κεφάλαια.

Original article: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΟΙ “5″ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ BETA ΓΙΑ ΤΟ 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα