ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Η πρώτη δημόσια εγγραφή μετά από 5 χρόνια – ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ: 9-11 Ιουλίου

16:03 5/7/2014 - Πηγή: BankWars

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος Α.Ε., εταιρείας του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.για τη δημόσια προσφορά μετοχών στην Ελλάδα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και για την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Δημόσια Προσφορά

θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουλίου, 2014.

Η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές (ειδικοί και ιδιώτες επενδυτές), που θα συμμετάσχουν στη Δημόσια Προσφορά και θα καθοριστεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν, με δεσμευτικό εύρος τιμών, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς οι ειδικοί επενδυτές στο Βιβλίο Προσφορών (διαδικασία Βook building). Η Τιμή Διάθεσης θα γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθεί, το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

Η εταιρεία θα εκδώσει 20.667.000 νέες κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 επί συνόλου 82.667.000 κοινών μετοχών προς εισαγωγή.

Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Δημόσιας Προσφοράς είναι η NBG Securities Α.Ε.Π.Ε.Υ., Σύμβουλοι Έκδοσης η Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η NBG Securities Α.Ε.Π.Ε.Υ. και λοιποί ανάδοχοι οι Alpha Bank A.E., Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., AXIA VENTURES GROUP LTD, EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. και ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Στόχος του Ομίλου είναι η άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου κατά τη διετία 2014-2015, που αφορά στην υλοποίηση έργων ισχύος 94 MW, τα οποία βρίσκονται ήδη σε φάση κατασκευής. Η εταιρεία προγραμματίζει να αξιοποιήσει το σύνολο τωνυπό άντληση κεφαλαίων εντός 18 μηνών. Σημειώνεται ότι το 45% θα χρησιμοποιηθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014, το 40% εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενώ το 15% εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2015.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ΕΛ.ΤΕΧ – Άνεμος είναι ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, με έμφαση στην παραγωγή αιολική ενέργειας στην ελληνική επικράτεια. Βασικός σκοπός της εταιρείας είναι η μελέτη, ανάπτυξη και λειτουργία έργων ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια. Μετά την ψήφιση του New Deal, διασφαλίστηκε ένα ξεκάθαρο και συμβατικό περιβάλλον με σταθερές αποδόσεις σε βάθος 20 και πλέον χρόνων και ταυτόχρονα σημαντική δυναμική ανάπτυξης.

Η Εταιρεία έχει διαμορφώσει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων που εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τη Μυτιλήνη ως την Κεφαλονιά, αξιοποιώντας το σημαντικό ενεργειακό δυναμικό της χώρας σε ΑΠΕ. Διαθέτει σήμερα συνολική εγκατεστημένη ισχύ 171 ΜW, εκ των οποίων τα 164MW αφορούν σε αιολική ενέργεια. Την τελευταία τριετία διπλασίασε την εγκατεστημένη ισχύ από 87MW σε 171MW, με ταυτόχρονη αύξηση εσόδων στα €37 εκ. το 2013 και αυτό στο μέσον της χειρότερης κρίσης που έπληξε την ελληνική αγορά.

Η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, παρουσιάζει δυναμική προοπτική με σημαντικό επενδυτικό πλάνο, ισχυρή οικονομική βάση και ετήσια απόδοση, με σταθερές χρηματοροές, υψηλό περιθώριο EBITDA και αποδεδειγμένη ικανότητα χρηματοδότησης της ανάπτυξής της.Το πρόγραμμα επενδύσεων, πέρα από το πρώτο στάδιο των 94MW, περιλαμβάνει έργα που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών, εντός του διασυνδεδεμένου δικτύου. Τα έργα αυτά είναι συνολικής ισχύος 819MW, από τα οποία 323MW βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο αδειοδότησης (κατέχουν άδεια εγκατάστασης), ενώ έχει υποβάλλει επί πλέον αιτήσεις – δεσμεύσεις θέσεων για 1.000MW.

Η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος είναι μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., από τους κορυφαίους Ομίλους στην κατασκευή και διαχείριση υποδομών και παροχής υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με διευρυμένο πεδίο δραστηριοποίησης στους τομείς των κατασκευών, των παραχωρήσεων, της ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, της ανάπτυξης ακινήτων κ.α. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., είναι εισηγμένη στο Χ.Α. από το 1994, με κεφαλαιοποίηση €733εκατ. (την 03.07.2014) και συμμετοχή σε διάφορους δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του FTSE 20, με €1,241 δισ. κύκλο εργασιών το 2013 και EBITDA €183,1 δισ., ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 16 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα