ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ

15:10 5/7/2014 - Πηγή: BankWars

Στο “χακί” οι απεργοί της ΔΕΗ. Μεγάλη πολιτική κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αρνείται να μείνει στο σκοτάδι. Δεν είναι τυχαίο, που οι διακοπές ρεύματος είναι πολύ λίγες, δείμα ότι και οι στυνδικαλιστές βλέπουν ότι η κοινωνία …δεν συμπαρίσταται ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ του αγώνα

τους.

Η κυβέρνηση μετά την άρνηση των συνδικαλιστικών σωματείων να συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική, προχώρησε στην πολιτική τους επιστράτευση, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει.

Σε ετοιμότητα εισαγγελείς και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν καταλήψεις ή άλλες δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη δήλωσε: «Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ…

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ θα συνεχιστούν, παρά τη δικαστική απόφαση, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτσας, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και λίγο πριν γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Ο κ. Μπίτσας σημείωσε πως οι εργαζόμενοι θα συμμορφωθούν με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το προσωπικό ασφαλείας, αλλά δεν θα κάνουν πίσω.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

«Αν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αρνηθούν να πάρουν τα φύλλα επίταξης, θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα απολυθούν». Αυτό υποστήριξε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας τους συνδικαλιστές να μην τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα.

«Φαντάζομαι πως κανείς δεν θέλει να απολυθεί τέτοια εποχή», σχολίασε ακόμη, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο νόμος να μην εφαρμοστεί.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «αστραπιαία ταχύτητα» με την οποία έδρασε η κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, λέγοντας με νόημα, μεταξύ άλλων, πως «για την ΔΕΗ αποφασίζει η Βουλή και η κυβέρνηση και όχι οι συνδικαλιστές».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
«Από τη στιγμή που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων της ΔΕΗ δε συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων που κήρυξαν την απεργία παράνομη και καταχρηστική, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει θεατής, απέναντι στις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από τις διακοπές ρεύματος» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, και συνεχίζει:

«Η ενέργεια, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η απρόσκοπτη παροχή του στην ελληνική κοινωνία αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων.

Κανείς σήμερα με ακραίες αποφάσεις και πρακτικές δεν μπορεί να κρατά όμηρο τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους.

Οι μεταρρυθμίσεις και οι μεγάλες αλλαγές, σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας όπως η ενέργεια πρέπει να ολοκληρωθούν με τόλμη, προς όφελος της χώρας, της εθνικής οικονομίας και του Ελληνικού λαού.

Οι ετερόκλητες, πολιτικάντικες, και τυχοδιωκτικές, δήθεν συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη στο παρελθόν για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σε δήλωσή του σηειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που “ντύθηκε στο χακί” και με ένα νέο αντισυνταγματικό πραξικόπημα επιστρατεύει τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, προσπαθώντας με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της».
ΤΟ ΚΚΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τακτικές του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
«Ο αγώνας των εργαζομένων και της ΔΕΗ και των υπόλοιπων εργαζομένων όλων των κλάδων, είναι δίκαιος και από αυτή την άποψη θα πρέπει να στηριχτεί μαζικά από το λαό μας. Είναι δίκαιος πρώτα απ’ όλα διότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκή, έχει ψηφίσει σωρεία αντεργατικών νόμων, τώρα φέρνει αυτό το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Η ΔΗΜΑΡ

«Τα κοινωνικά ρήγματα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης δεν κλείνουν με ασκήσεις πυγμής, όπως είναι η επιστράτευση που αποφασίστηκε. Η διάλυση των υποδομών της ΔΕΗ και η εκποίηση που επιχειρείται με το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ” συνιστά επιλογή που πλήττει το δημόσιο συμφέρον και αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της κοινωνίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

ΟΙ ΑΝΕΛ

«Άραγε η συγκυβέρνηση κάνει την επίταξη “υπερασπιζόμενη”, έναντι του φόβου διακοπών ρεύματος το δικαίωμα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ηλεκτροδότηση ή για το δικό της “δικαίωμα”, με μνημονιακές δεσμεύσεις, να ξεπουλήσει χωρίς αντιρρήσεις και αντιδράσεις ένα εθνικό αγαθό, την ΔΕΗ, που έκτισε ο ελληνικός λαός με τα δικά του χρήματα, επί δεκαετίες, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας;», αναφέρει ο κ. Κουίκ σε ανακοίνωσή του.«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμμένουμε στην απόσυρση του αντεθνικού νομοσχεδίου»

ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ FACE BOOK ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ – ΤΟΝ ΚΡΑΖΟΥΝ

Ο Γραμματέας του «Σπάρτακου», Αθανάσιος Μάστορας, ντύθηκε στα χακί και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook έκανε το εξής σχόλιο: «ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ευπειθώς αναφέρω… είναι άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα, κι άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει!!! (Αααα και για να μην ξεχνιόμαστε, διεκδικώ και τα αναδρομικά για το επίδομα των ενστόλων, παρόλο που η στολή… δεν με χωράει). Τις στολές φύλαγε η ΜΑΝΑ μου στο μπαούλο με πολύ σεβασμό, ως κειμήλιο, και όντως ήρθε η ώρα μετά από 28 χρόνια να βγουν απ’ το μπαούλο!!!».

ΤΟ …ΚΡΑΞΙΜΟ

- Πως να σε χωράει η στολή………. Τόσα χρόνια συνδικαλησταράς ήσουν ξαπλωτός και έτρωγες….. έτρωγες…. έτρωγες…. παχυλά……….

- Αυτό το “εργαζόμενος” στη ΔΕΗ πριν το γράψεις;- Άχου το μωρέ έχει και χιούμορ. Αν εσύ έβγαλες τη στολή μετά 28χρόνια, εγώ έχω βγεί απο τα ρούχα μου ,με τις μισθάρες σας, τα προνόμια σας και το τζάμπα ρεύμα που απολαμβάνεται υπάλληλοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ. Τα κορόιδα(ελληνικός λαός) δεν αντέχουν άλλο να σας πληρώνουν, κύριοι της ΔΕΗ.Υ.Γ. Μην τολμήσετε να κατεβάσετε κανέναν διακόπτη, γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν σας ανήκει.

- Σκληρά εργαζόμενοι… σε όποιον δεν αρέσει το νέο καθεστώς ας παραιτηθεί και ας πάει να δουλέψει, έξω, να δει τι γλύκα… άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό τους.

- Που βρήκες ΔΥΟ στολές ανθυπολοχαγού του πεζικού και ρολογάκι πανάκριβο εσύ το ξέρεις μόνο.

Keywords
επιστρατευση, δεη, διακοπες ρευματος, γενοπ δεη, αδωνις γεωργιαδης, βημα fm, ανεξαρτητοι ελληνες, μορφη, απεργια, επιταξη, γενοπ, αθηνα, δηλωση, νεα δημοκρατια, βημα, γνώμονα, βουλη, ηλεκτρικος, συριζα, ελλαδα, ΚΚΕ, σωρεία, δημαρ, αποσυρση, face, book, facebook, επιδομα, μετρο, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργια μμε, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, www.facebook.com, απεργια ταξι, βενιζελος, σαμαρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, ογα επιδοματα, κοινωνια, καταληψεις, βημα, βημα fm, γενοπ, γωνια, δημοκρατια, κοντρα, ρουχα, τηλεοραση, ωρα, face, αδωνις, αχου το, γενοπ δεη, γινει, γνώμονα, δημοσιο, δηλωση, δηλωσεις, υπαρχει, ενεργεια, ιδια, κυβερνηση, κι αλλο, λογο, μορφη, νοημα, νομοι, οφελος, προβληματα, πρωι, ρευμα, σοφια, στα ακρα, σωρεία, τολμη, φυλλα, φορα, χιουμορ, αγωνας, ανηκει, book, data, δημητρης, δικαιωμα, εθνικο, μεινει, ομηρο, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα