ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ενδιαφέρον επενδυτών για τα small caps – Ποιές εταιρείες ξεχωρίζουν

Μεγάλα funds του εξωτερικούπαρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των ελληνικών εταιρειών, αλλά και fund managers συμμετείχαν στα λεγόμενα one to one με στελέχη ελληνικών εισηγμένων στη Νέα Υόρκη, δείχνοντας ότι το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες παραμένει αμείωτο.

Στο πρώτο πλάνο ενδιαφέροντος μπορεί να βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο πως για πρώτη φορά εκδηλώνεται

ενδιαφέρον για τα λεγόμενα small caps με χαρακτηριστικότερους αντιπροσώπους τη Σωληνουργεία Κορίνθου, τα Πλαστικά Θράκης και το Πλαίσιο.

Στα μεγαλύτερα διεθνή funds που φέτος συμμετέχουν στο ελληνικό forum περιλαμβάνονται: Morgan Stanley, Lazard, Templeton, Dupont, Fintech Advisors, Columbia Wanger AM. Παράλληλα, καταγράφεται ρεκόρ στις συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί καθώς ανέρχονται σε 600, ενώ οι fund managers ξεπερνούν τους 150.

Σ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Ενδιαφέρον για small caps – Μειώθηκε το πολιτικό ρίσκο

Στην πλέον αναγνωρισμένη οικονομική news caster Maria Bartiromo μίλησε ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης, η οποία και πρόσφατα έχει μεταγραφεί από το CNBC στο Fox.

O πρόεδρος της ΕΧΑΕ αναφέρθηκε καταρχάς στο ποσοστό των ξένων που έχει φτάσει πια το 60% στις ελληνικές μετοχές, ενώ το 23,4% προέρχεται από Αμερικανούς επενδυτές.

Έτσι ο ίδιος αναφέρθηκε στην σαφή μείωση του πολιτικού ρίσκου και σημείωσε ότι έχουν μπει 7,8 δισ. από το εξωτερικό σε εισαγωγές τους τελευταίους 18 μήνες και παράλληλα 2 δισ. έχουν εισέλθει στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου. Παράλληλα, όπως σημείωσε, αρχίζει να εκδηλώνεται τώρα ενδιαφέρον για τα λεγόμενα small caps.

Ο κ. Λαζαρίδης θα βρίσκεται σήμερα στο Λος Άντζελες για παρουσίαση της ελληνικής αγοράς σε funds που προέρχονται από τη Δυτική Ακτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

NEA ΥΟΡΚΗ: Ποιες επιχειρήσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον – Κάλεσμα Λαζαρίδη για επενδύσεις στην Ελλάδα

Original article: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ενδιαφέρον επενδυτών για τα small caps – Ποιές εταιρείες ξεχωρίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα