ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Εγκλωβισμένο στην αβεβαιότητα

Εγκλωβισμένο στην αβεβαιότητα παραμένει το χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς δεν φαίνεται φως στις Βρυξέλλες και παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης.

Αδύναμο να αντιδράσει το ΧΑ κινείται πλέον σε ρηχά νερά, με τον Γενικό Δείκτη κάτω και από τις 640 μονάδες, την ώρα που ο τζίρος βρίσκεται στα τάρταρα, ελλείψει επενδυτικού ενδιαφέροντος και

θετικών καταλυτών για τη συνέχεια.

Οι τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος των πιέσεων, με τις διοικήσεις να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των συνεχών καθυστερήσεων, την ώρα που τα ξένα funds μειώνουν τις θέσεις τους στους τραπεζικούς τίτλους.

Στο λεγόμενο… Brussels Group δεν έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος, με τους Έλληνες υπουργούς οι οποίοι επιστρέφουν την Πέμπτη στην Αθήνα, να δέχονται πιέσεις για τις αλλαγές σε εργασιακά και ενέργεια.

Στην εγχώρια αβεβαιότητα έρχεται να προστεθεί και η νευρικότητα στις αγορές διεθνώς λόγω της οικονομικής και εμπορικής πολιτικής που προωθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αλλά και η αναμονή εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και της εκκίνησης της διαδικασίας του Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα