ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Φοβάται τη ρήξη – Στην πρέσα οι τράπεζες με το βλέμμα στην ΕΚΤ

15:31 5/5/2015 - Πηγή: BankWars

Στη δίνη της αβεβαιότητας βυθίζεται το χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί και σήμερα μετά τη χθεσινή πτώσηπου ξεπέρασε το 3%.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,23% στις 784,43 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 2,47 εκατ. ευρώ, με το κλειδί της τάσης για την αγορά να βρίσκεται στον τραπεζικό κλάδο με φόντο τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ.

Κυβέρνηση και δανειστές έχουν στήσει σκηνικό ρήξης με απρόβλεπτες συνέπειες

για την πορεία της διαπραγμάτευσης και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Πάντως σήμερα το πρωί η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε κανονικά προς το ΔΝΤ την δόση ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον στρέφεται φυσικά στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ για το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης Δραγασάκη – Τσακαλώτου – Ντράγκι, ενώ αυξημένη είναι ανησυχία καθώς στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για αύξηση του haircut στα collateral. Ωστόσο εκτιμάται ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει προς το παρόν σε μια τέτοια απόφαση.

Χθες, το τελεσίγραφο του ΔΝΤ προς την Ευρώπη για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και η ραγδαία υποβάθμιση των προβλέψεων της Κομισιόν για ανάπτυξη του ΑΕΠ μόλις στο 0,5%, διαμόρφωσαν την αρνητική εικόνα, με την κυβέρνηση να επιδίδεται σε έναν μαραθώνιο επαφών στην Ευρώπη με στόχο τη συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα