“Μαραθώνιος” Βαρουφάκη σε Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη – Στόχος η συμφωνία

13:04 5/5/2015 - Πηγή: BankWars

Συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σήμερα το πρωί στο Παρίσι με το Γάλλο ομόλογό του Michel Sapin χωρίς να βγάζει κάποια είδηση, τουλάχιστον προς το παρόν….

Ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί το μεσημέρι και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici υπο τη σκιά των αρνητικών προβλέψεων της Κομισιόν για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ που ανακοίνωσε σήμερα ο Επίτροπος η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα κινηθεί με ρυθμούς

0,5% έναντι πρόβλεψης 2,5% τον περασμένο Φεβρουάριο, στοιχείο που εκτιμάται ότι αποτυπώνει την έλλειψη καθαρής γραμμής από την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις. Για το 2016, ωστόσο, αναμένει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,9%.

Αργότερα σήμερα στις 19:00 (τοπική ώρα), στο Παρίσι, θα συναντηθεί με το Γάλλο υπουργό Οικονομίας Emmanuel Macron. Αύριο θα μεταβεί στη Ρώμη όπου και θα συναντήσει τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Pier Carlo Padoan. Την Παρασκευή στη Μαδρίτη, θα συναντήσει στις 14:00 (τοπική ώρα) τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Luis de Guindos.

Σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που μεταβαίνει σήμερα στη Φραγκφούρτη για να πείσει τον κεντρικό τραπεζίτη να κρατήσει ανοικτή τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Ο κ. Δραγασάκης θα παρουσιάσει στον Μάριο Ντράγκι νέα μέτρα που θα αποφέρουν τουλάχιστον 10-12 δισ. επιπλέον έσοδα σε μία διετία, αλλά και περικοπές δαπάνών 1-2 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό υπάρχει η απορία αν τελικά ο κ. Βαρουφάκης έχει κάποιο ρόλο στη διαπραγμάτευση. Στο πλαίσιο αυτό, αναρωτιέται το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αντικαθιστά τον υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεν μετέχει στην κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, κ. Ντράγκι. “Ο ακκιζόμενος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης, κ. Βαρουφάκης, δεν μετέχει στην κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, κ. Ντράγκι – αλλού πηγαίνει ο κ.

Βαρουφάκης, αλλού οι κ.κ. Δραγασάκης / Τσακαλώτος!”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. “Είναι δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών να τελεί υπό κηδεμονία; Με ποιο κύρος θα πάει στο κρίσιμο Eurogroup όπου μετέχει ο κ. Ντράγκι; Γιατί φοβάται αλήθεια ο κ. Τσίπρας να αντικαταστήσει τον κ. Βαρουφάκη, ενώ τον ακυρώνει διαρκώς;”, αναρωτιέται το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα