Χρ. Σταϊκούρας: Με σχέδιο η χώρα θα πετύχει τους στόχους της

Με σχέδιο και σκληρή δουλειά η χώρα μπορεί να πετύχει τους στόχους της αλλά δεν επιτρέπεται εφυσυχασμός, δήλωσε στην εισήγηση του στο συνέδριο του Ελληνο – Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Ήδη, υποστήριξε, υπάρχουν θετικά δείγματα γραφής και ενδεικτικά αναφέρθηκε στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, στη μεγαλύτερη έναντι των προβλέψεων μείωση του ελλείμματος, την ενίσχυηση της βιωσιμότητας του χρέους κ.α..

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν… βρισκόμαστε σε ένα ανηφορικό τούνελ, δεν ωφελεί ούτε να αναλώνουμε εθνική ενέργεια

οφμαλοσκοπώντας, ούτε τα πισωγυρίσματα, παρατήρησε ο κ. Σταϊκούρας.

Οι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup δείχνουν ότι βρισκόμαστε κοντά στους στόχους μας, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, καθώς όπως σημείωσε, απομακρύνθηκε ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας, η Ευρωζώνη δεσμεύτηκε για τη στήριξη της χώρας μας μέχρι την επάνοδό της στις αγορές, ενώ πήραμε τη δόση των 43,7 δισ ευρώ – δόση ισοδύναμη με το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, συμπλήρωσε, προχωρά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η οποία όπως επεσήμανε, θα γίνει απλά, γρήγορα με διαφάνεια και χωρίς να διαμορφωθεί μία νέα γενιά ληξιπρόθεσμων.

Σε μία Ευρώπη ασύμμετρη και δύσκαμπτη, η χώρα με τις τεράστιες συνθήκες των πολιτών της στάθηκε όρθια και η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης βαδίζει συγκροτημένα και με σχέδιο έχοντας εκπληρώσει το σύνολο των προαπαιτούμενων δράσεων, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαία σύζευξη δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής ανάπτυξης.

naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα