Ρωσία: Πιθανό το αίτημα για αποζημίωση για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream – Αναμένει το πόρισμα για τα αίτια

Το πόρισμα της έρευνας για το σαμποτάζ στο σύστημα αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream περιμένει η Ρωσία, πριν υποβάλει αίτημα για αποζημίωση, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο δήλωση αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική υπέστησαν πέρυσι βλάβη από εκρήξεις, ωστόσο οι έρευνες που γίνονται ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε πόρισμα σχετικά με το ποιος ευθύνεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, ο επικεφαλής

του τμήματος οικονομικής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ντμίτρι Μπιρισέφσκι απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα της αποζημίωσης: «Η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αναμένουμε να παρουσιαστούν τα αποτελέσματά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ), τότε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Η Ρωσία επιρρίπτει στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και την Ουκρανία την ευθύνη για τις εκρήξεις στους αγωγούς, οι οποίες την απέκοψαν σε μεγάλο βαθμό από την επικερδή ευρωπαϊκή αγορά. Οι χώρες αυτές αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνήθηκε τη διεξαγωγή δικής του έρευνας για το συμβάν, αφήνοντας τη διεξαγωγή της στις κυβερνήσεις της Σουηδίας, της Δανίας και της Γερμανίας.

Keywords
Αναζητήσεις
rosia-pithano-to-aitima-gia-apozimiosi-gia-to-sabotaz-stous-agogous-nord-stream--anamenei-to-porisma-gia-ta-aitia.htm
Τυχαία Θέματα