Χέλμουτ Σμιτ: “Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να ελαφρυνθεί” – Κριτική στην Μέρκελ για την πολιτική της στην Ευρώπη

Έκκληση προς την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, απευθύνει ο πρώην Καγκελάριος Helmut Schmidt. «Το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί, βοηθώντας την Ελλάδα και την Ισπανία να ανακάμψουν», σημείωσε ο πρώην Καγκελάριος, ενώ παρομοίασε μια τέτοια κίνηση με την ελάφρυνση του γερμανικού χρέους τη

δεκαετία του ’50.

Μιλώντας στους New York Times, ο πρώην Καγκελάριος, κριτικάρει την Angela Merkel, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν νιώθει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην καρδιά της».

Με τη λογική κατανοεί τη σημασία της, ωστόσο υπάρχει έλλειψη συμπάθειας και αλληλεγγύης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Με 240 δις. ευρώ πλεόνασμα, η Γερμανία θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Η Merkel μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία, όπου οι άνθρωποι επιζητούσαν την ελευθερία και όχι την Ευρώπη. Και αυτό σήμαινε συμπάθεια προς του Αμερικάνους, όπως συνέβη στην Πολωνία και στην Τσεχία. Τείνω να πιστεύω ότι η Merkel συμπαθεί περισσότερη την Αμερική, παρά την Ευρώπη».

Ο Schmidt υποστήριξε ότι οι Γερμανοί πρέπει να αλλάξουν προσέγγιση. Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, ξεπερνά ακόμη και αυτό της Κίνας. Τελικά, η Γερμανία πρέπει να απαντήσει στις πιέσεις και να ξοδέψει περισσότερα.

Original article: Χέλμουτ Σμιτ: “Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να ελαφρυνθεί” – Κριτική στην Μέρκελ για την πολιτική της στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα