Barclays: Φθηνές οι ευρωπαϊκές μετοχές – Έρχεται ράλι το 2014

«Σημαντικά υποτιμημένες» είναι οι ευρωπαϊκές μετοχές και θα μπορούσαν να διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Barclays.

Η τράπεζα θεωρεί ότι είναι πιθανό μέχρι το τέλος του 2014 να εμφανίσουν απόδοση 27%, κάτι που θα φέρει τις μετοχές ξανά στα υψηλά του 2007.

«Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών φαίνονται σημαντικά φθηνές σε σχέση με τις ιστορικές τιμές τους, με άλλες περιοχές παγκοσμίως, και με άλλα assets», σημειώνει η Barclays.

«Οι

επενδυτές σε ευρωπαϊκές μετοχές συνεχίζουν να δείχνουν αδικαιολόγητη αποστροφή στο ρίσκο», παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον κρίσης που υπήρχε το 2011-2012 έχει πλέον εξαφανιστεί, αναφέρει η Barclays. «Αν και τους περασμένους μήνες είδαμε μια κίνηση προς τιμές που εμφανίζουν μικρότερη αποστροφή στο ρίσκο, ωστόσο θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία έχει ακόμα δρόμο μπροστά της».

Κατά τον οίκο, «οι σχετικοί ευρωπαϊκοί δείκτες τιμών/λογιστικής αξίας συγκριτικά με τους αντίστοιχους αμερικανικούς, βρίσκονται σε ένα από τα φθηνότερα επίπεδα από το 1975», με discount γύρω στο 30%.

Η Barclays θέτει στόχο τις 400 μονάδες για τον δείκτη Stoxx 600 μέχρι το τέλος του 2014, έναντι των 322,42 μονάδων που κινείται τώρα και έναντι του υψηλού των 400 μονάδων το 2007.

Original article: Barclays: Φθηνές οι ευρωπαϊκές μετοχές – Έρχεται ράλι το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα