ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

[upd] Όπως έχει γράψει από το πρωί το Bank Wars, βρέθηκαν τα …”μερεμέτια” με τα οποία θα αρθούν οι αντιρρήσεις των βουλευτών για το θέμα του γάλακτος. Ωστόσο, ερώτημα παραμένει προς το παρόν η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για τις τράπεζες.

Η ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

Νέα πρόταση φέρνει η κυβέρνηση για το γάλα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «γάλα ημέρας» που θα είναι υποκατηγορία

σε μια ευρύτερη ομάδα προϊόντων η οποία θα λέγεται «παστεριωμένο γάλα».

Πρακτικά θα υπάρχουν δύο κατηγορίες γάλακτος: α) το παστεριωμένο με υποκατηγορία το γάλα ημέρας και β) τα υψηλής θερμικής επεξεργασίας, γνωστά σήμερα ως υψηλής παστερίωσης.

Οι ημέρες «ζωής» του συγκεκριμένου προϊόντος θα καθορίζονται με ευθύνη της βιομηχανίας, ενώ η συσκευασία θα φέρει σε ευκρινές σημείο ειδική σήμανση για τις ημέρες «ζωής» ενώ δεν καταργείται το δικαίωμα της βιομηχανίας να χαρακτηρίζει «φρέσκο» το παστεριωμένο γάλα αν και εφόσον το επιθυμεί.

Αν περάσει η πρόταση να κατηγοριοποιηθεί το γάλα ημέρας στην ομάδα παστεριωμένο και να μπει χρονικός προσδιορισμός διάρκειας ζωής επί της ουσίας γίνονται δεκτές οι θέσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Χατζηδάκης – Τσαυτάρης φέρνουν νέα πρόταση για το γάλα – “Θα βρεθεί χρυσή τομή”

«Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα του γάλακτος, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού», ανέφεραν οι συναρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Αθανάσιος Τσαυτάρης μετά την έκτακτη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση.

Οι δύο υπουργοί συνεχίζουν τις επαφές τους και σήμερα προκείμενου να καθοριστούν οι όποιες προσαρμογές στη ρύθμιση για το γάλα. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει εξέλιξη εντός της ημέρας που θα εκτονώσει τις αντιδράσεις.

Άδωνις: Να αναλάβουν ευθύνες

«Όποιος δεν ψηφίσει στη Βουλή αναλαμβάνει την ευθύνη εξόδου της χώρας από το ευρώ» διαμήνυσε στο Mega ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακάθεκτος ο Μ. Κασσής

«Θα έπρεπε να έχουμε το χρόνο να δούμε το πολυνομοσχέδιο. Αν δεν αλλάξουν οι ρυθμίσεις για το γάλα στο πολυνομοσχέδιο εγώ δεν θα το ψηφίσω, τελείωσε. Υπάρχει η συγκεκριμένη πρόταση των αγελαδοτρόφων που μπορεί να βοηθήσει» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής στο Mega.«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λεει ο Γεωργιάδης, δεν τη διαμορφώνει ο παραγωγός την τιμή του γάλακτος. Καλύτερα αντάρτης παρά μαριονέτα… Αν ο Βενιζέλος με διαγράψει για το γάλα θα μού κάνει χάρη. Θα έχω εγώ την ευθύνη αν καταψηφίσω και πέσει η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε.

Original article: ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα