Σε «neutral» υποβαθμίζει τον Τιτάνα η Goldman Sachs

Σε υποβάθμιση της σύστασης για την Τιτάν σε “neutral” από “buy” προχώρησε με έκθεσή της στις 26/3 η Goldman Sachs, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 25 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως επισημαίνει, η υποβάθμιση αυτή πραγματοποιείται διότι ο οίκος θεωρεί ότι η τιμή στόχος δεν υποδηλώνει πλέον επαρκές περιθώριο ανόδου σε σχέση με άλλες εταιρείες του κλάδου.

Από τότε που εντάχθηκε στην λίστα “Buy”, τον Ιούνιο του 2013, η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο 92,8% σε σχέση με τον δείκτη

FTSE World Europe, που έχει αυξηθεί κατά περίπου 9,4%, και τις άλλες εταιρείες δομικών υλικών που καλύπτει ο οίκος, που έχουν αυξηθεί κατά 22,8%. Η Goldman Sachs θεωρεί ότι η υπεραπόδοση σε σχέση με τον FTSE World Europe στηρίχθηκε στην αυξημένη διάθεση για ρίσκο σε τίτλους της περιφέρειας, αλλά και στις ενδείξεις ανάκαμψης των δραστηριοτήτων της Τιτάν στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, εξακολουθεί να βλέπει περαιτέρω αξία στην Τιτάν στην περίπτωση που ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αναφέρει πως παραμένει κλειδί για την κερδοφορία της Τιτάν, σημειώνοντας πως, ενώ αναμένει ουσιαστική ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης των όγκων στην εγχώρια αγορά, ωστόσο θα ξεκινά από τόσο χαμηλή βάση που το turnaround στην κερδοφορία θα είναι σχετικά βραδύ.

Original article: Σε «neutral» υποβαθμίζει τον Τιτάνα η Goldman Sachs.

Keywords
Τυχαία Θέματα