ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

«Κύματα» αντιδράσεων προκάλεσε το… «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον πολιτικό στίβο.

Μέσα ενημέρωσης, πολιτικοί και social media, σχολιάζουν ποικιλοτρόπως το εγχείρημα το οποίο κάθε άλλο παρά απαρατήρητο πέρασε.

Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι των εφημερίδων για το νέο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη:

Τα Νέα: Οι «Αλλοι Πρωταγωνιστές» πέρασαν… Το Ποτάμι

Ελεύθερος Τύπος:

«Ποτάμι» που απειλεί την «Ελιά»

Καθημερινή: «Το Ποτάμι» νέο κόμμα στις ευρωεκλογές

Η Espresso το πηγαίνει πρώτο θέμα με τίτλο Σταύρος Θεοδωράκης: Γιατί πέφτει στο… Ποτάμι.

Σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στην απόφαση του κ. Θεοδωράκη να ιδρύσει πολιτικό φορέα που θα φέρει το όνομα «Το Ποτάμι».

«Πολλές φορές έχουμε δει διάφορους διάττοντες αστέρες της δημόσιας ζωής, έτσι όπως εμφανίζονται, έτσι σύντομα να εξαφανίζονται», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ρ/σ Alpha.

«Στην Ελλάδα έχουμε το χαρακτηριστικό να έχουμε μικρά ποτάμια και να μην πλημμυρίζουν και εύκολα», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ακόμη ότι το «Ποτάμι» δεν φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Παντελής Καψής είπε: “Καλός συνάδελφος, αγαπημένος, από εκεί και πέρα το να κάνεις ένα κόμμα είναι πολύ μεγαλύτερη ιστορία. Να περιμένουμε να δούμε τι υπάρχει από κάτω, γιατί αυτή τη στιγμή το μόνο που ξέρουμε είναι μια δήλωση προθέσεων. Δεν αρκεί για ένα κόμμα, χρειάζεται πολύ περισσότερα και αυτά πρέπει να περιμένουμε να τα δούμε… Επαναλαμβάνω μια απλή δήλωση προθέσεων δεν φτάνει σε τίποτα”.

«Η εξαγγελία της συγκεκριμένης πολιτικής κίνησης θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, διότι στο δικό τους χώρο κλωθογυρίζει… Σε ό,τι αφορά σε εμάς, δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας» δήλωσε την Πέμπτη ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική εκπομπή στον Alpha.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι πολίτες ζουν την οδυνηρή πραγματικότητα της ζωής τους: Ανεργία, φτώχεια, μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, έλλειψη προοπτικών και την ίδια ώρα ανεξέλεγκτη διαφθορά, ατιμωρησία, λαθρεμπόριο, μίζες, «πάρτι» με τις ΜΚΟ. Γι’ αυτό, οι υποσχέσεις για τα «λεφτά που έρχονται» θυμίζουν τη θεία από το Σικάγο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι στις κάλπες που θα στηθούν, οι πολίτες θα δώσουν ψήφο διαμαρτυρίας και αγανάκτησης αλλά και ένα αίτημα αλλαγής. Γι’ αυτό, με διάφορα επικοινωνιακά τρικ και τη βοήθεια πανίσχυρων ΜΜΕ, προσπαθεί να γυρίσει το κλίμα. Ωστόσο, πέρα από την ωμή προπαγάνδα, στην ιστορία μπαίνουν τώρα και… εφεδρείες» υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το αν η κίνηση Θεοδωράκη θα αποδειχθεί «ποτάμι», «ρυάκι» ή «αυλάκι», θα το δείξουν οι πολίτες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Με επικοινωνιακούς όρους το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη θα έχει καλύτερη τύχη από την Πρωτοβουλία των «58», εκτιμά ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. Ο κ. Τατσόπουλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑFm, ευχήθηκε καλή δύναμη στον Σταύρο Θεοδωράκη, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν θέλει να πάει στο ψηφοδέλτιό του.

Συγκρίνοντας το «Ποτάμι» με τους «58» υποστήριξε η δεύτερη πρωτοβουλία «είχε κάποια στοιχεία μιζέριας από την αρχή». «Βέβαια, το ότι μποϊκοταρίστηκε στη συνέχεια από τη ΔΗΜΑΡ ήταν μοιραίο χτύπημα, αλλά και στη συνέχεια, όλη η στάση απέναντι στην ευρωλίστα και το σταυρό προτίμησης, στο διορισμό και τη μιζέρια του «ποιος με ξέρει και ποιος θα με ψηφίσει με το σταυρό», τι θέλεις; Να σε διορίσει πρώτο για να εκλεγείς ένα παλαιό κόμμα, μάλιστα;», πρόσθεσε.

Original article: ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα