Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Δεν είναι εφικτό να κλείσουμε και τον Ιούνιο χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια

18:10 4/5/2015 - Πηγή: BankWars

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία της πραγματικής οικονομίας.
Ερωτηθείς αν μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία μια μεγάλη συμφωνία τον Ιούνιο, ο κ. Θεοχάρης απάντησε σχετικά ότι “Όχι δεν νομίζω ότι είναι εφικτό, τα δημοσιονομικά νούμερα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να κλείσουμε και τον Ιούνιο χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια και συνεπώς ουσιαστικά το να φέρουμε την μεγαλύτερη συμφωνία, την πιο δύσκολη διαπραγμάτευση νωρίτερα αυτό σημαίνει

ότι θα την κάνουμε με μεγαλύτερη πίεση από την δική μας πλευρά και με την δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας και συνεπώς νομίζω ότι μάλλον κακό θα κάνει στην διαπραγμάτευση ως τακτική”.

Ο βουλευτής του Ποταμιού εκτίμησε ακόμη ότι “γίνεται μια επικοινωνιακή στρατηγική ότι η κυβέρνηση μας παρουσιάζει ως καινούργιο θέμα την εμπλοκή με τις ομαδικές απολύσεις ενώ αυτή είναι ενός έτους τουλάχιστον για να μην πω πολύ παλιότερα και μετά όταν συνειδητοποιεί η κυβέρνηση ότι δεν έχει δυνατότητα έστω σε αυτή τη μικρή συμφωνία να αποφύγει θέματα εντελώς δηλαδή κάτι πρέπει να πει και για τα εργασιακά έστω και αν το μόνο που πει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στα εργασιακά”.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως “βλέπω πολλά σκαμπανεβάσματα, έχουμε κάθε μέρα δυο φορές αλλαγής στο πώς αισθανόμαστε, τη μια είμαστε κοντά στην συμφωνία την επόμενη έχουμε ξαφνικές εμπλοκές και στην τρίτη παρατάμε τη μικρή συμφωνία και πάμε για μεγαλύτερη και αυτό δεν δίνει μεγάλη αισιοδοξία ότι ξέρουμε ακριβώς που βαδίζουμε και ότι έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Ελπίζω να κάνω λάθος … “

Ο βουλευτής του Ποταμιού τοποθετήθηκε και αναφορικά με το αίτημα σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας: “είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια ενημέρωση καθαρή, την τελευταία φορά που ήρθε στην Βουλή ο κ. Τσίπρας δεν μας διαφώτισε και ιδιαίτερα οπότε δεν είμαι προσωπικά υπέρ του να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία” και πρόσθεσε: “ίσως πίσω από κλειστές πόρτες με τους πολιτικούς αρχηγούς να υπάρχει μια μεγαλύτερη άνεση για να γίνει πραγματική και ουσιαστική ενημέρωση εν πάση περιπτώσει η πρωτοβουλία θα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού αρκεί να κάνει σωστή ενημέρωση”.

Αναφορικά με την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών, ο κ. Θεοχάρης κατέληξε “ούτε και αυτό είναι λύση γιατί δημοσιονομικά δεν το αντέχουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα