Μπαράζ δηλώσεων για την Ελλάδα – Χοντραίνει το παιχνίδι στην τελική ευθεία

Χοντραίνει το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης στην τελική ευθεία, με τις δηλώσεις των αξιωματούχων να είναι αντικρουόμενες. Παρά το γεγονός ότι Ελλάδα και Ευρωζώνη δεν έχουν άλλη επιλογή πέραν της συμφωνίας, η σπέκουλα περί Grexit και ελληνικής χρεοκοπίας παραμένει στο προσκήνιο.

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δεν απέκλεισε έξοδο της Ελλάδας

από το ευρώ, αν και στη συνέχεια το Ταμείο τα «μάζεψε» αποδίδοντας την σε λανθασμένη μετάφραση.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε «φτιάχνει κλίμα», εντείνει τις πιέσεις και δηλώσεις ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ευρώ.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας.

Την ίδια ώρα ο Κονστάντσιο της ΕΚΤ και ο Επίτροπος Μοσκοβισί διαμηνύουν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση είναι αναμενόμενο ότι οι πιέσεις θα ενταθούν καθώς οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και είναι λογικό οι δανειστές να μην συμμερίζονται την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία στοχεύει σε συμφωνία μέχρι την Κυριακή, μέσω πολιτικής παρέμβασης, κάτι που φαντάζει απίθανο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα