ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ «ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ» – Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει σε Αθήνα και Βερολίνο στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup και εν όψει της έναρξης των τεχνικών διαπραγματεύσεων αύριο.

Όλα ξεκίνησαν από τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τήρησε ιδιαίτερα σκληρή στάση σήμερα απέναντι στην Αθήνα και αναφέρθηκε με απαξιωτικό ύφος στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο

Σόιμπλε εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον χαρακτήρισε ανόητα αφελή και δήλωσε ότι ψάχνει για εχθρούς, αναφερόμενος στον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις περί δημοψηφίσματος, για τις οποίες πάντως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έδωσε διευκρινίσεις.

Επίσης ο Σόιμπλε εμμένει στη χρήση των όρων «μνημόνιο» και «τρόικα», επιδιδόμενος σε έναν πόλεμο νεύρων προς την ελληνική κυβέρνηση.

Φυσικά δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι η Γερμανία απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό της ακροατήριο, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το ειρωνικό ύφος που επέλεξε σήμερα ο Γερμανός αξιωματούχος.

Οι νέες δηλώσεις Σόιμπλε, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά.

Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση, σημειώνει ο κ. Παππάς, ο οποίος τονίζει πως ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Ο Παππάς τονίζει ακόμη πως είναι σαφές πως οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει, όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης, επισημαίνει ο υπουργός και προσθέτει ότι: Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα